Nagykanizsa

2016.10.19. 13:19

Ősziesítik a köztereket

Nagykanizsa – Az idei évben eddig mintegy ezer tonna füvet, s nyesedéket szállítottak a bagolai hulladékkezelő komplexum komposztáló telepére. Ez a mennyiség tovább növekszik, miután a Netta-Pannonia Kft. városszerte elkezdte a lehullott falevelek összegyűjtését.

Pásztor András

Mint azt Dobrádi István, a társaság parkfenntartási vezetője elmondta: a közterületeken a közelmúltban befejeződtek a kaszálások, majd az elmúlt hetekben megkezdődtek az őszi munkák, így az árvácska és tulipánhagymák ültetése és a lomb gyűjtése.

A Netta-Pannonia Kft. dolgozói, Horváth Erzsébet (balról), Pintér György, Bogdán Elemér és Szilágyi Péter tegnap éppen a keleti városrészben gyűjtötték a lehullott faleveleket

Fotó: Szakony Attila

– A lehullott lomb gyűjtését, szállítását társaságunk jelenleg 30 fő bevonásával végzi – mondta Dobrádi István, aki hozzátette: az összegyűjtött lomb, zöldhulladék a bagolai hulladékkezelő komplexum komposztáló telepére kerül. – A kézi gereblyézés mellett önjáró fűnyíró gépekkel végezzük a gyűjtést. A szállításban traktorok és hulladékgyűjtő gépjárművek is közreműködnek.

A részlegvezető elmondta továbbá: a napokban közel 1200 négyzetméteren 33.600 darab árvácska és 19.200 darab tulipánhagyma került elültetésre a városban.

– Közben végezzük a sövények nyírását, a közlekedést akadályozó ágak gallyazási munkáit, a jövő héten pedig megkezdjük a rózsaágyások visszavágását – folytatta a szakember, aki elárulta: az Erzsébet téri szökőkút téliesítése november elején megtörténik, s még a tél beállta előtt, az Erzsébet királyné szobor és a Cigány holokauszt emlékmű burkolását is elvégzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!