Nagykanizsa

2016.06.28. 14:44

Színház, másként

Nagykanizsa – Több mint húsz kulturális csoport lép fel a két napon át tartó, Pszichiátriai Betegek Országos Színjátszó és Művészeti Találkozóján.

Szabó Zsófia

A bázakerettyei Völgy Alapítvány immár tizedik alkalommal invitálta – az ország minden tájáról – a pszichiátriai otthonok lakóit, gondozóit kulturális összejövetelre.

Az alapítvány ügyvezető titkára, Marketti Judit elmondta: a kétévente megrendezendő program célja, hogy a mentális betegségekkel küzdő emberek megmutathassák, ők is ugyanolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint egészséges társaik.

Fekete Lívia (balról), Papp Zita és Gyimesi Lajos, a bázakerettyei otthon gondozottjai a színpadon Fotó: Szakony Attila

Ezt emelte ki a Medgyaszay Házban tartott köszöntőjében Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere, aki megjegyezte: szépség és tehetség lakozik a pódiumra lépő betegek lelkében.

– Profizmussal, átéléssel előadott darabokat láthat a közönség – jegyezte meg Nyitrai Imre, az EMMI szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

A humoros és drámai előadásokat zsűri értékeli. A zenés, prózai produkciókon túl képzőművészeti munkáikkal – kerámiákkal, rajzokkal – is bemutatkoznak a betegek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!