Nagykanizsa

2014.10.30. 11:12

Új szak a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszán

Nagykanizsa – Telitalálat a kereskedelem és marketing szak elindítása nappali és levelező tagozaton – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján, dr. Birkner Zoltán a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának igazgatója.

Benedek Bálint

A 2015 szeptemberétől induló képzés a régió felsőoktatási kínálatában hiánypótló jelentőséggel bír. - A lelkes, tenni akaró, kreatív kanizsai csapat az eltelt 14 év alatt minőségi oktatási színvonalat teremtett meg ebben a régióban – vette át a szót, dr. Szabó Lajos dékán, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának vezetője. – A vidéki képzési helyek között is példaértékű lehet az intézmény működése, ez a modell tanulható. Benne van a tudományos igényesség, a lokálpatrióta szemlélet valamint a veszprémi székhellyel is kitűnő a kapcsolat.,

A szakember szerint óriási eredmény, hogy akár a kevesebb állami támogatás mellett is lehet bátran fejleszteni, s akár új szakot létrehozni. A kar a kereskedelmi és marketing szakot azoknak ajánlja, akik szeretnék megismerni a marketing legújabb irányzatait, betekintést nyernének az online világába, a reklám, a PR és az eladásösztönzés rejtelmeibe. S ezután piackutatóként, reklámszakemberként, márkamenedzserként vagy marketingvetőként helyezkednének el.

- Mielőtt belevágtunk, természetesen felmértük a piacot, komoly igény van ilyen típusú képzésre – így a dékán. – A három éves alapszakot követően újabb két évig mesterszakon is folyhat majd a képzés államilag finanszírozott és költségtérítéses formában. Sőt létezik már felsőoktatási szakképzés is, mely az alapszakot előzi meg. Nagykanizsa fekvéséből adódóan horvát, szlovén és osztrák határterületek közelében fekszik, ezt kihasználva a későbbiekben akár angol nyelven is képeznénk szakembereket.

A kanizsai kampusz igazgatója szerint meg kellett érnie az intézménynek erre a szakra, de most végre bátran, kiváló tanári karral felvértezve belevághatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!