Nagykanizsa

2016.07.26. 18:00

Urnafal és urnasírhelyek készülnek

Nagykanizsa – A nyári időszakban végig komoly munkák zajlanak a temetőben, most éppen új urnasírhelyeket s urnafalat építenek a szakemberek.

Pásztor András

Mint arról már korábban beszámoltunk: a nyár elején elkezdődött a központi ravatalozó átfogó felújítása, a teljes külső és belső rekonstrukcióra közel 57 millió forintot fordít az önkormányzat. Az épület egyébként már 90 százalékos készültséget mutat, az átadásra várhatóan szeptemberben kerülhet sor. A központi ravatalozó felújítása mellett, új urnasírhelyek és egy új urnafal kialakítása is elkezdődött. – Az elmúlt években az urnás temetkezés irányába tolódott a hangsúly – mondta Fitos István, a temetőket is üzemeltető VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. vezetője. - A növekvő igények kiszolgálása miatt határoztunk úgy, hogy egy negyvenfülkés urnafallal és húsz új urnasírhellyel bővítjük a temetkezési helyek számát - mondta a vezérigazgató, aki hozzátette: a beruházás közel 2,4 millió forintba kerül.

Balogh József (jobbról) műköves és fia, Balogh Krisztián kőfaragó az új urnafalat készítik
Fotó: Gergely Szilárd

A sírhelyek bővítése mellett a Tripammer utcai temető keleti oldalán, a megrongált kerítés helyett is új készül. A drótkerítést minden bizonnyal azok a tolvajok szedték szét, akik gyakorta bejárnak a temetőbe, hogy virágot, egyéb értékeket lopjanak.

- A kerítést most acélhálóval erősítjük meg, amit remélhetőleg nem lesz olyan egyszerű megrongálni - mondta Fitos István, aki jelezte: az őszi-téli időszakban ismét elkezdik bontani azokat a sírhelyeket, melyek gazdátlanok, vagy bérleti idejük lejárt.

A fentiek miatt a temetőgondnokság arra kéri a lakosságot, hogy ne feledkezzenek el a lakcímváltozások bejelentéséről, hiszen sok esetben 25 évvel korábbi dokumentumok állnak rendelkezésre és emiatt a felszólító leveleket sem kapják meg az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!