NatCon

2024.04.17. 07:24

Brüsszelben az uralkodó politikai ideológia kritikusait rendőri eszközökkel hallgattatják el (videó) – frissült

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a NatCon konferencia elleni hatósági fellépés kapcsán mondta el a véleményét.

MW

Rendőrök a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciának (NatCon) otthont adó épület előtt Brüsszelben 2024. április 16-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Sylvain Plazy

„Beszéljünk nyíltan: a brüsszeli elit rendőröket küldött szétzavarni a jobboldali rendezvényt. Brüsszel főpolgármestere és két kerületi polgármestere is napokon át azon szervezkedett – miközben Belgiumban harmadfokú terrorkészültség van iszlamista támadás gyanúja miatt –, hogy ellehetetlenítse a NatCont, végül az egyikük rendőrállami eszközökhöz nyúlt” – fogalmazott az Alapjogokért Központ főigazgatója a Mandinernek nyilatkozva.

SZÁNTHÓ Miklós
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fotó: Bodnár Boglárka / Forrás: MTI

Szánthó Miklós első reakciója a felháborodás volt:

Hogy képzelik ezek a liberális mocsárlakók, hogy Brüsszel az EU »fővárosa« lehet úgy, hogy karhatalmi eszközökkel ellehetetlenítenek egy nemzetközi politikai rendezvényt?

A főigazgató szerint a NatCon betiltása vegytiszta woke-izmus, ami nem más, mint a marxizmus posztmodern megnyilvánulási formája. 

Szánthó Miklós arra a kérdésre, hogy miként értékeli a véleményszabadság helyzetét az EU fővárosában, úgy válaszolt, hogy szégyen, ami történt. 

Brüsszelben az uralkodó politikai ideológia kritikusait rendőri eszközökkel hallgattatják el

– szögezte le az Alapjogokért Központ főigazgatója. 

Hozzátette: 

A Hamász terrorszervezetet dicsőítő tüntetéseket szabad volt szervezni, a brüsszeli polgármesterek finom érzékenységét az nem zavarta. Ám ha vezető európai jobboldaliak úgy gondolják, hogy Brüsszelben tanácskoznak az olyan közös problémáinkról és a minket fenyegető veszélyekről, mint a tömeges migráció, az iszlamista terrorveszély, vagy a háború Ukrajnában, akkor viszont úgy érzik, azonnal le kell csapniuk.

A teljes interjú ITT olvasható el.

Döntött a belga bíróság

A mai napon azonban komoly fordulat történt az ügyben. A neves izraeli történész, Yoram Hazony közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a belga bíróság hivatalosan is megsemmisítette a konferencia leállításáról szóló végzést. A konferencia szervezői még a tegnapi napon bíróságon támadták meg a baloldali polgármester rendeletét. Ennek eredménye lett a mai döntés – adta hírül a Mandiner.

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon) megnyerte a jogi csatát, miután a belga bíróság megsemmisítette a konzervatív konferencia leállításáról szóló végzést. Köszönöm, ADF!

– írta közösségi oldalán a konzervatív történész.

Bár a jelek szerint komoly erők sorakoztak fel emellett és sokan szerették volna, a NatCon konferencia minden más korábbi hírrel ellentétben folytatódik, nem is akármilyen előadókkal.

A szerdai napon Orbán Viktor és Mateusz Morawieczki is felszólal.

Orbán Balázs: a szuverenista erők európai szövetsége megállíthatatlan

Győzelemként értékelte Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, hogy a brüsszeli hatóságok minden ellentétes törekvése ellenére ma is folytatódik a NatCon konzervatív konferencia a belga fővárosban.

„A szuverenista erők európai szövetsége megállíthatatlan” − írta közösségi oldalán Orbán Balázs.

Fidelitas: ne vegyék el a szólásszabadság és a politikai véleménynyilvánítás jogát az európai emberektől!

A Fidelitas nem hagyja, hogy a kommunizmusból jól ismert módszerekkel elvegyék a szólásszabadság és a politikai véleménynyilvánítás jogát az európai emberektől – hangoztatta a szervezet külügyi kabinetjének vezetője a Facebook-oldalukon szerdán.

Hidas Dóra a bejegyzésben közzétett videóban kiemelte: kedden Brüsszelben a rendőrség rekesztette be a békepárti Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát, amelyen európai politikusok, gondolkodók vettek részt, köztük Orbán Viktor miniszterelnök.

Úgy fogalmazott:

 szüleik és nagyszüleik még emlékeznek, és nekik is elmesélték, milyen idők jártak akkor, amikor nem lehetett szabadon elmondani, ha valaki mást gondolt a világról, mint ahogy azt a hatalmasok gondolták. Az a világ a vörös csillag árnyékában élt 

– jelentette ki.

Hozzátette: amikor ennek a világnak az eszközei térnek vissza, a történelmi emlékezetük, és amit szüleiktől megtanultak, megszólaltatja a vészcsengőt.

„Akkor is megismerjük a vörös csillagot, ha azt átcsomagolva, szép új gyártásban, a szivárvány bármelyik színével próbálják eladni nekünk” – jelentette ki.

Hidas Dóra azt mondta, a Fidelitas azért ment szerdán az Európai Bizottság budapesti képviseletéhez, hogy mindenki lássa: 

még ha nincs is az Európai Parlament tetején a vörös csillag, Brüsszel akkor is kommunista módszerekkel akarja elhallgattatni azokat, akik nem értenek vele egyet.

Amikor Brüsszelben egy háború- és migrációellenes Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát rendőrökkel akarnak ellehetetleníteni és szétzavarni, az nem más, mint az a világ, amely a vörös csillag árnyéka alatt élt – hangoztatta a Fidelitas külügyi kabinetjének vezetője.

Ami kedden Brüsszelben történt, az szimbóluma annak, hogy ma több tíz millió európai embert egyszerűen el akarnak hallgattatni. Azokat, akik nem támogatják a migrációt, ellenzik a genderpropagandát, nem akarnak csatlakozni a háborúhoz, és a globalista törekvések helyett az erős nemzetállamokban látják a megoldást Európa ordító problémáira – mondta Hidas Dóra.

A Fidelitas videója itt tekinthető meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában