Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Zala megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

AUGUSZTUS 11.

Világsztárral nyitottak

Bildein - Alaposan belecsapott a lecsóba az osztrák Picture On Fesztivál szervezőgárdája, ugyanis a 2017-es programkínálat elsőként közzétett csomagjában rögtön felbukkan egy világsztár zenekar neve. Az amerikai Bad Religion nélkül biztosan nem lenne Green Day és The Offspring, de talán dallamos punk-rock sem. A már veteránnak számító, 1980 táján indult csapat augusztus 11-én egészen a közelünkbe, az osztrák-magyar határ szomszédságában lévő Bildeinbe hozza el emblematikus dalait. A kétnapos fesztivál nyitó csomagjában olyan előadók nevei szerepelnek még, mint a szintén amerikai August Burnst Red és Less Than Jake, a balkáni bevándorlók alapította német Shantel & Bucovina Club Orkestar vagy a Fonogram-díjas magyar vintage rockzenekar, az Ozone Mama. Rajtuk kívül idehaza kevésbé ismert öt osztrák előadó szerepel még a fesztivál kínálatában, a fellépők listája azonban még közel sem végleges.

MÁJUS 31.

Keresik a legjobb szenior szakácsot

NAGYKANIZSA - Az idén május 31-én rendezik meg az Idősek Majálisa rendezvényt a Csónakázó-tónál. A program keretében kulturális műsorok, játékos ügyességi- és sportversenyek, egészségügyi szűrések, vizsgálatok mellett már másodszor kerül sor a nagykanizsai szeniorok főzőversenyére. A 60 év feletti csapatok május 30-ig jelentkezhetnek a megmérettetésre dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadónál a polgármesteri hivatalban.

MÁJUS 28.

Gyermeknap a Ligetben

A zalaszentgróti önkormányzat május 28-án, vasárnap délután a Ligetbe várja ingyenes programokra a város gyermekeit. A régi majálisok helyszínén 16 órától mesekoncert lesz a gyerekek bevonásával Katica mesék címmel. 17 órakor a Tavasz Zalaszentgróton címmel iskolásoknak meghirdetett rajzpályázat eredményét hirdetik ki. Ezt követően számos lehetőségből választhatnak a szülőkkel vagy nagyszülőkkel érkező gyerekek: lesz kavicsfestés, csuhébábkészítés, botfaragás, tűzoltó bemutató, lovaglás, a saját „járművel” érkezőknek közlekedési pálya. A gazdag programban ugrálóvár, óriáscsúszda és még más meglepetés is szerepel.

MÁJUS 26.

Egerszegi Páholy - Zalaegerszeg - Szinte nincs olyan ország, ahol nem képviselte volna a magyar kultúrát, énekelt már a japán császár előtt is. Most pedig a zalai közönség részesülhet ezen élményben. Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekművészre igazak a fentiek, aki a Zala Zenekarral karöltve lép színpadra az Egerszegi Páholy rendezvénysorozat keretében május 26-án, csütörtökön 19 órától a városi hangversenyteremben. Sebestyén Márta a tradicionális magyar népdal elismert nagykövete, minden díjat megkapott, amit egy művész hazánkban elérhet. A Zala Zenekarral annak prímása, Laposa Julcsi révén került kapcsolatba. A csapat tíz éve alakult, további tagjai: ifj. Horváth Károly (ének, brácsa), valamint Hintalan Gergő (ének, nagybőgő). Az Egerszegi Páholy estjén vendégként Szabó Zoltán (duda, furulyák) is csatlakozik a népzenészekhez.

A Zala Szimfonikus Zenekar hangversenye

A Zala Szimfonikus Zenekar Nagykanizsán folytatja azt a koncertsorozatot, amelynek közönsége  többek között Liszt Ferenc Esz-dúr Zongoraversenyét és Gounod Faust című balettzenéjét hallhatja. A romantika korszakának remekműveiből válogató előadás május 26-án, pénteken 19 órakor kezdődik a Medgyaszay Házban. Sándor János vezényel, zongorán közreműködik Tóth László.

MÁJUS 24.

Rendezvények

ZALAEGERSZEG


Hevesi Sándor Színház: 19.00 …és már senki sem! (Tolnay-bérlet)
Griff Bábszínház: 10.00, 15.15 A mindentlátó királylány (Csesztreg, illetve Őriszentpéter) 
Göcseji Múzeum: Központok a Zala mentén; Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény; Németh János Kossuth-díjas keramikusművész kiállítása; A múzeum gyűjteményi gyarapodását bemutató tárlat
Móricz Galéria: Kiállítás Szabó László festményeiből 
Kézművesek Háza: Vitrinkiállítás: Szabó Kinga keramikus, a Népművészet Mestere kiállítása

NAGYKANIZSA

Hevesi Sándor Művelődési Központ: A Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés AMI képzőművészet szakos növendékeinek tárlata; Tulok József Matchbox gyűjteményének kiállítása; Hosszú Laura képzőművész kiállítása
Thúry György Múzeum: Emberek, utak, kapcsolatok, Dél-Zala évezredei; „Batthyány uradalmak”; „Dél-Zala, a méhek terített asztala”
Képzőművészetek Háza: Válogatás Z. Soós István grafikáiból; Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festőművészek kiállítása; Válogatás a Thúry György Múzeum Képzőművészeti Gyűjteménye restaurált alkotásaiból
Magyar Plakát Ház: Togliatti testvérváros képzőművészeinek tárlata
Medgyaszay Ház: Hercsik Viktória amatőr festő festmény- és fotókiállítása

KESZTHELY

Helikon Kastélymúzeum: Főúri életforma a 18-19. században; Hintókiállítás; Vadászati kiállítás; Modellvasút kiállítás; Pálmaház; Amazon Ház Látogatóközpont)
Balatoni Múzeum: Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek”Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek 

HÉVÍZ

Muzeális Gyűjtemény: Balneológiai és helytörténeti kiállítás; Hévíz évezredei kiállítás (Egregyi Múzeum)

Mozi

ZALAEGERSZEG: Ady Mozi: 16.30 Teljesen idegenek (olasz film); 18.15 Ó, anyám! (amerikai film); 20.00 Arthur király – A kard legendája (amerikai-ausztrál film); Cinema City: 19.30, 20.00 A Karib-tenger kalózai 5. (amerikai film); 13.30, 15.00, 17.30, 20.30 Alien: Covenant (amerikai sci-fi); 14.30, 17.00 Arthur király – A kard legendája (amerikai-angol-ausztrál fantasy); 16.30, 18.30 Ó, anyám! (amerikai vígjáték); 13.10 Ricsi, a gólya (belga-luxemburgi-német-norvég animációs film); 14.20, 17.00, 19.45 A galaxis őrzői 2. (amerikai sci-fi)KANIZSA: Cinema: 16.00 Csápi, az óceán hőse (spanyol animációs film); 17.30 Ó, anyám! (amerikai vígjáték); 18.00 Loyolai Szent Ignác (spanyol film); 18.00 A Karib-tenger kalózai 5. (amerikai film); 20.15 Alien: Covenant (amerikai sci-fi); 19.30 Arthur király – A kard legendája (amerikai-angol-ausztrál fantasy); 20.30 A galaxis őrzői 2. (amerikai fantasy)HÉVÍZ: Fontana Filmszínház, Honthy Hanna terem: 14.00 Csápi, az óceán hőse (spanyol animációs film); 15.45 A galaxis őrzői 2. (amerikai sci-fi); Arthur király – A kard legendája (amerikai-angol-ausztrál fantasy); 20.00 Ó, anyám! (amerikai vígjáték); Kisterem: 15.00 Jackie (amerikai-chilei-francia dráma); 17.00, 19.00 Tejben, vajban, szerelemben (szerb-angol-amerikai film)

Véradás

Zalaegerszegi Területi Vérellátó vérvétele: Sitform Bútoripari Bt., Zalaegerszeg: 10.00-14.00; Idősek Napközi Klubja, Bagod: 16.00-18.00

MÁJUS 23.

Azt üzeni: ne add fel!

KESZTHELY - Május 23-án, kedden az országkerülő kerékpártúrája során Keszthelyre érkezik Ternován Zoltán, aki a sclerosis multiplexes (SM) betegekért biciklizik. Túrájának mottója: Te se add fel! Ternován Zoltán, aki maga is érintett - 2002-ben diagnosztizálták nála a krónikus betegséget -, azzal az üzenettel indult útnak: nem szabad engedni, hogy a betegség uralja az életet. Abban hisz, hogy az SM ellen sporttal és pozitív életszemlélettel is lehet küzdeni. Május 13-án az esztergomi bazilika elől indult, majd körülbelül 1500 kilométernyi tekerés után, május 27-én ér célba Óbudán. Keszthelyen május 23-án találkozhatnak vele, s bárki csatlakozhat hozzá bármilyen távra.

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...