Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Zala megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

AUGUSZTUS 11.

Világsztárral nyitottak

Bildein - Alaposan belecsapott a lecsóba az osztrák Picture On Fesztivál szervezőgárdája, ugyanis a 2017-es programkínálat elsőként közzétett csomagjában rögtön felbukkan egy világsztár zenekar neve. Az amerikai Bad Religion nélkül biztosan nem lenne Green Day és The Offspring, de talán dallamos punk-rock sem. A már veteránnak számító, 1980 táján indult csapat augusztus 11-én egészen a közelünkbe, az osztrák-magyar határ szomszédságában lévő Bildeinbe hozza el emblematikus dalait. A kétnapos fesztivál nyitó csomagjában olyan előadók nevei szerepelnek még, mint a szintén amerikai August Burnst Red és Less Than Jake, a balkáni bevándorlók alapította német Shantel & Bucovina Club Orkestar vagy a Fonogram-díjas magyar vintage rockzenekar, az Ozone Mama. Rajtuk kívül idehaza kevésbé ismert öt osztrák előadó szerepel még a fesztivál kínálatában, a fellépők listája azonban még közel sem végleges.

MÁJUS 20.

Gyalogos zarándoklat

Nagykanizsa - Május 20-án gyalogos zarándoklat indul Vasvár és Csehimindszent között Mindszenty bíboros tiszteletére. A Vasvárra utazás, illetve a Csehimindszentről való hazatérés autóbusszal történik. A részvétel ingyenes, jelentkezni a Jézus Szíve Plébánián lehet.

MÁJUS 9.

Foki Veronikával és Kállay Borival érkeznek

Látványos operett és musical gálaműsorral készül az Orfeum Vándorszínpad, amely május első napjaiban lép fel két helyszínen. Részletek

MÁJUS 5.

Foki Veronikával és Kállay Borival érkeznek

Látványos operett és musical gálaműsorral készül az Orfeum Vándorszínpad, amely május első napjaiban lép fel két helyszínen. Részletek

MÁJUS 4.

Séta, eleink nyomában

A megyeszékhely első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából múltidéző sétát szervez a Göcseji Múzeum. Az Eleink nyomában című sorozat első alkalommal május 4-én, jövő csütörtökön 16.30-kor indul, az érdeklődőket a Kálvária temető előtt, a Rózsák terén várja Megyeri Anna történész, főmuzeológus. A szakember vezetésével a séta résztvevői megismerhetik a város legrégebbi, művészi faragásokat is őrző temetőit (Kálvária és izraelita temető), a kőfaragók megbízóit, felidézhetik Zalaegerszeg egykor ismert, különleges alakjait ugyancsak.

MÁJUS 2.

Világjárók sorozat
Zalaegerszeg - Május 2-án 18 órakor kezdődik a Világjáró sorozat következő előadása a Keresztury Dezső VMK-ban. A minden hónap első keddjén aktuális ingyenes rendezvényen zalai utazók élménybeszámolói alapján ismerhető meg egy-egy ország. A májusi úti cél El Camino, az előadó pedig Bednárik Csilla lesz.

Lokálpatrióta összejövetel
Zalaegerszeg - Május 2-án 17 órakor tart összejövetelt a Göcseji Múzeumban a Lokalpatrióta klub. Ez alkalommal dr. Szigethy István tart előadást a nemzetek és olimpiák himnuszairól és a magyar himnusz új változatáról zenei és képi illusztrációval. A program nyitott, minden érdeklődőt várnak.

ÁPRILIS 30.

Nagykanizsa is ünnepli a Nemzetközi Jazznapot

Nagykanizsa is csatlakozik a Nemzetközi Jazznap idei rendezvényeihez. Részletek

Emléktáblát avatnak

Türje - Vasárnap tartják a hagyományos búzaszentelést Türjén, a 13 órakor kezdődő mise keretében, majd 14 órakor a Szent László Általános Iskola falán emléktáblát avatnak a falu híres szülötte, az iskola egykori diákja, Prof. Dr. Vértes Attila Széchenyi-díjas akadémikus, magkémikus emlékére. A szabadtéri színpadon 16 órakor kórustalálkozó kezdődik, a program májusfa állítással fejeződik be.

ÁPRILIS 29.

Várják a borokat a versenyre

Bázakerettye - Április 29-én rendezik meg a település hagyományos borversenyét. Az érdeklődő gazdák szerdán és csütörtökön 10 és 17 óra között adhatják le a benevezni szánt mintáikat a Déryné Művelődési Házban.

Európa-nap a családoknak

Zalaegerszeg - Ingyenes gyermek- és családi programokkal, valamint az EU-val kapcsolatos tájékoztatással várják az érdeklődőket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatatási Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat által szervezett Európa-napon. Az országos programsorozat zalaegerszegi rendezvényét április 29-én tartják a sportcsarnokban.

Közgyűlés, avató, észlelőhétvége

Zalaegerszeg - A hosszú hétvégén tartalmas program vár a Vega Csillagászati Egyesület tagságára, illetve az égbolt titkai iránt érdeklődőkre. Szombaton (április 29.) közgyűlést tart a szervezet a Tudomány és Technika Háza TIT-előadójában (Dísz tér 7., II. emelet), mely 13 órakor avatóval kezdődik: egyik tagtársuk, Bánfalvi Péter kertjében felépített távirányítású csillagvizsgálót avatják – távirányítással. A tervek szerint ekkor mutatják be azt a két könyvet, amely az egyesület gondozásában idén megjelenik: Csizmadia Ákos Izsák Imre Gyuláról szóló munkáját, illetve Hegedüs Tibor válogatott csillagászati diákolimpiai feladatokat tartalmazó gyűjteményét. Az ezt követő tanácskozás után, 15.30-kor Nagy Viktor előadása hangzik el, Hogyan élj túl a világűrben? címmel, majd jönnek az észlelőhétvége eseményei. Vasárnapra, illetve hétfőre virradó éjszaka is Dobronhegy-Balázsfán állítják fel a távcsöveiket.

ÁPRILIS 28.

Városnapi szentmise

Nagykanizsa - Pénteken 16 órakor a városnapi rendezvénysorozat nyitányaként szentmisére kerül sor a Felsőtemplomban. A városnapi misére – melynek főcelebránsa Szűcs Imre plébános, helyettes esperes lesz – szeretettel várnak mindenkit. hba

ÁPRILIS 27.

Ecseteket és festékszórókat vesznek kézbe

Nagykanizsa - A hónap végén tartandó városnapi ünnepségen nem csak párnacsatázásban, hanem raklapfestésben is beírhatják magukat a résztvevők a rekordok könyvébe.A tavalyi Kanizsafesten invitálták első alkalommal a fiatalokat és a felnőtteket raklapfestő versenyre, melynek során valóságos színkavalkádba „öltöztették” a résztvevők a natúr falapokat.A nagy sikerre való tekintettel úgy döntöttek az ünnepségsorozat április 27-i, nulladik napjának szervezői, a Pannon Egyetem helyi kampusza és a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft., hogy az idei programkavalkád mellett 16 órától raklapfestő rekorkísérletet is „tető alá hoznak”az Erzsébet téren. Amiből bárki kiveheti a részét: április 20-ig várják négyfős csapatok jelentkezését az uni-pen.hu weboldalon, ahol idáig már félszáz baráti társaság jelezte részvételét. Az érdeklődők olyan témájú alkotások készítésében szorgoskodhatnak, melyek a P-betűhöz köthetőek. A festéshez szükséges eszközöket a helyszínen biztosítják a résztvevőknek az ötletgazdák. A legjobb alkotásokat díjazzák is.

Hazatalálás szabadegyetem

Zalaegerszeg - Április 27-én, csütörtökön 18 órától rendezi meg a negyedik szemeszter harmadik összejövetelét a Göcsej Baranta Haditorna Kör által szervezett Hazatalálás szabadegyetem. Ez alkalommal Miklósvölgyi János tart előadást, aki az ószövetségi istenképről osztja meg gondolatait hallgatóságával, az est címe „Emésztő tűz van előtte és körülötte erős forgószél”. A szabadegyetem a Páterdombi Közösségi Házba várja az érdeklődőket.

Átadják a Gulág emlékművet

Sármellék - A települési Emlékparkban (a temető mellett) csütörtökön 14 órakor avatják fel  a Gulág emlékévhez kapcsolódva az 1956-os Büszkeségpontot.

Gyurcsány Ferenc lakossági fóruma

Nagykanizsa - Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke lakossági fórumot tart április 27-én 17 órakor a HSMK-ban.

A Köztársaság Bandája-koncert színes kavalkáddal

Nagykanizsa - Népi hangszerek és gitárok, hegedű és dob, népdal és rap. A Köztársaság Bandája (AKB) együttes kanizsai zenészekkel kiegészülve csütörtökön 18 órakor a P-Nap keretében lép színpadra az Erzsébet téren. Részletek

Beszámolók és kamerák

Nagykanizsa - 13 órakor tartja soros közgyűlését a város önkormányzata a Vasemberházban. A megvitatásra váró napirendi pontok közt több önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság tavalyi mérlegbeszámolója szerepel. Emellett a térfigyelő kamerarendszer bővítéséről is szó esik, illetve a pszichiátriai betegek nappali ellátására vonatkozó szerződés is a közgyűlés asztalára kerül. Az ülésen két képviselői javaslatról is szavaznak, mely egy közkegyelmi törvény megalkotásáról, illetve a béruniót célzó polgári kezdeményezés támogatásáról szól.

Rendezvények
ZALAEGERSZEG
Hevesi Sándor Színház: 19.00 …És már senki sem! (Munkácsy-bérlet)
Griff Bábszínház: 10.15, 13.30 Misi Mókus kalandjai (Zalaszentbalázs, illetve Gelse)
Göcseji Múzeum: Központok a Zala mentén; Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény; Németh János Kossuth-díjas keramikusművész kiállítása
Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: Matéria Művészeti Társaság kiállítása (május 20-ig)
Móricz Galéria: Szabó László festményeiből rendezett kiállítás Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum (szabadtéri kiállítás): Babusa János szobrászművész „Őrállók” című kiállítása (április 30-ig)
Megyei kórház, Neurogaléria: Dr. Aradi Mihály fotókiállítása „Aradi-ologia” címmel
Liszt Ferenc Általános Iskola: „Ezer fok fölött” címmel Csuti Tibor kiállítása

NAGYKANIZSA
Thúry György Múzeum: Emberek, utak, kapcsolatok, Dél-Zala évezredei (állandó kiállítás); „Krinolin, turnűr és sonkaujj – 19. századi divatrajzok a Thúry György Múzeum gyűjteményéből” című kiállítás (időszaki kiállítás); „Batthyány uradalmak” (időszaki kiállítás)
Képzőművészetek Háza: „Meseszerű látomások, valóság és képzelet játékai”, válogatás Z. Soós István grafikáiból; Utazások négy kontinensen – Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festőművészek állandó kiállítása; Biedermeier portrék – Válogatás a Thúry György Múzeum Képzőművészeti Gyűjteménye restaurált alkotásaiból 
Hevesi Sándor Művelődési Központ: A Zalaerdő Zrt. fotópályázatának kiállítása (május 5-ig)
Kanizsai Dorottya Kórház Erdős László Galériája: Tóthné Héra-Tokorcsy Ilona kiállítása

KESZTHELY
Helikon Kastélymúzeum: Főúri életforma a 18-19. században; Hintókiállítás; Vadászati kiállítás; Modellvasút kiállítás; Pálmaház; Amazon Ház LátogatóközpontBalatoni Múzeum: Aranyhíd – Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek” (római és középkori kőtár); Kiss Ágnes Katinka festőművész kiállítása (április 30-ig); „Nincsen énnekem varrott dunyhám” című időszaki kiállítás (a Thúry György Múzeum vándorkiállítása); Történelmi látképek – Légi régészet az Olttól a Balatonig című kiállítás (május 13-ig); Yoroi – Rákóczi Ferenc szamuráj páncélzat rekonstrukciói (május 13-ig); Cseresznyevirágzás – Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festőművészek Japánban (május 13-ig)
Balaton Színház: Goldmark Károly Művelődési Központ Kerámia Szakkörének húsvéti kiállítása (május 10-ig)

HÉVÍZ
Muzeális Gyűjtemény: „A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás; Hévíz évezredei kiállítás (Egregyi Múzeum); Vida Zsuzsa Ferenczy Noémi-díjas üvegtervező kiállítása (május 5-ig); Bíró László József, a golyóstoll feltalálójának emlékkiállítása (május 19-ig)

Mozi
ZALAEGERSZEG: Art Mozi: 16.15 Bébi úr (amerikai családi animációs film); 18.00 The Circle – A kör (amerikai thriller); 20.00 Bye Bye Man – A Rettegés Neve (amerikai horror); Cinema City: 17.50, 20.30 Tökéletes gyilkos (magyar thriller); 15.45, 20.15 The Circle – A kör (amerikai thriller); 18.00 Öldöklő szerelem (amerikai film); 17.00, 19.45 Halálos iramban 8. (amerikai-japán-francia-kanadai akciófilm); 14.00, 16.10 Bébi úr (amerikai animációs film); 18.20 Brazilok (magyar vígjáték); 14.20 A szépség és a szörnyeteg (amerikai musical); 15.20, 20.00 Kincsem (magyar történelmi kalandfilm)

KANIZSA:
Cinema: 17.15 Halálos iramban 8. (amerikai-japán-francia-kanadai akciófilm); 17.15 The Circle – A kör (amerikai thriller); 18.15 Kincsem (magyar kalandfilm); 19.30 Öldöklő szerelem (amerikai film); 20.00 Tűnj el! (amerikai thriller); 20.30 Bye Bye Man – A Rettegés Neve (amerikai horror)

HÉVÍZ:
Fontana: 14.30 Bébi úr (amerikai animációs film); 16.00 Élet (amerikai sci-fi); 18.00 Kincsem (magyar kalandfilm); 20.00 Halálos iramban 8. (amerikai-japán-francia-kanadai akciófilm); Kisterem: 17.00, 19.00 Ha Isten úgy akarja (olasz filmvígjáték)

ÁPRILIS 26.

AKUSZTIKUS

Zalaegerszegen, a Mimosa Lounge-ban jövő szerdán este héttől a Rouge együttes ad akusztikus koncertet.

Ülésezik az önkormányzat

Lenit -  Szerdán 15 órakor a városi művelődési központban tartja soros ülését a képviselő-testület. Tárgyalják egyebek mellett több helyi intézmény elmúlt évi tevékenységéről szóló beszámolóját, de több pályázat benyújtása is szerepel a napirenden.

A Matéria kiállítása

Zalaegerszeg - A Budaházi Tibor zalaegerszegi képzőművészt is soraiban tudó, 12 alkotót tömörítő Matéria Művészeti Társaság kollekciójából nyílik tárlat április 26-án, szerdán 17 órakor a városi hangversenyteremben. A programon köszöntőt mond Velkey Péter, a polgármesteri hivatal osztályvezetője, a kiállítást P. Szabó Ernő művészettörténész, az Új Művészet vezetőszerkesztője nyitja meg. A tárlat május 20-ig várja az érdeklődőket.

Operett gyerekeknek

Zalaszentgrót - Az Orfeum színpad előadását láthatják a gyerekek szerdán 14 órától a Városi Művelődési Központban. Az interaktív előadás során Melódia tündér félresikerült varázslatát csak a titkot ismerők oldhatják fel.

Rendezvények
ZALAEGERSZEG
Hevesi Sándor Színház: 19.00 Liliom (Tolnay-bérlet)
Griff Bábszínház: 14.00 Misi Mókus kalandjai (Dumbó bérlet)
Göcseji Múzeum: Központok a Zala mentén; Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény; Németh János Kossuth-díjas keramikusművész kiállítása (állandó kiállítások)
Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: 17.00 Matéria Művészeti Társaság kiállításának megnyitója
Móricz Galéria: Szabó László festményeiből rendezett kiállítás Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum: Babusa János szobrászművész „Őrállók” című kiállítása (április 30-ig)

NAGYKANIZSA
Thúry György Múzeum: Emberek, utak, kapcsolatok, Dél-Zala évezredei (állandó kiállítás); „Krinolin, turnűr és sonkaujj – 19. századi divatrajzok a Thúry György Múzeum gyűjteményéből” című kiállítás (időszaki kiállítás); „Batthyány uradalmak” (időszaki kiállítás)
Képzőművészetek Háza: „Meseszerű látomások, valóság és képzelet játékai”, válogatás Z. Soós István grafikáiból; Utazások négy kontinensen – Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festőművészek állandó kiállítása; Biedermeier portrék – Válogatás a Thúry György Múzeum Képzőművészeti Gyűjteménye restaurált alkotásaiból 
Hevesi Sándor Művelődési Központ: A Ludvig Nemzetközi Művésztelepek gyűjteményes kiállítása (április 27-ig); A Zalaerdő Zrt. fotópályázatának kiállítása (május 5-ig) 

KESZTHELY
Helikon Kastélymúzeum: Főúri életforma a 18-19. században; Hintókiállítás; Vadászati kiállítás; Modellvasút kiállítás; Pálmaház; Amazon Ház Látogatóközpont
Balatoni Múzeum: Aranyhíd – Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek”; Kiss Ágnes Katinka festőművész kiállítása (április 30-ig); „Nincsen énnekem varrott dunyhám” című időszaki kiállítás; Történelmi látképek – Légi régészet az Olttól a Balatonig című kiállítás (május 13-ig); Yoroi – Rákóczi Ferenc szamuráj páncélzat rekonstrukciói (május 13-ig); Cseresznyevirágzás – Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festőművészek Japánban (május 13-ig)
Balaton Színház: Goldmark Károly Művelődési Központ Kerámia Szakkörének húsvéti kiállítása (május 10-ig)HÉVÍZMuzeális Gyűjtemény: „A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás; Hévíz évezredei kiállítás (Egregyi Múzeum); Vida Zsuzsa Ferenczy Noémi-díjas üvegtervező kiállítása (május 5-ig); Bíró László József, a golyóstoll feltalálójának emlékkiállítása (május 19-ig)

Mozi
ZALAEGERSZEG:
Art Mozi: 16.15 Bébi úr (amerikai családi animációs film); 18.00 1945 (magyar dráma); 20.00 Alibi.com (francia komédia); Cinema City: 13.20, 18.00, 20.10 Öldöklő szerelem (amerikai film); 14.30, 17.15, 20.00 Halálos iramban 8. (amerikai-japán-francia-kanadai akciófilm); 14.00, 16.10, 18.20 Bébi úr (amerikai animációs film); 19.40 Brazilok (magyar vígjáték); 13.00, 15.00 Hupikék törpikék – Az elveszett falu (amerikai családi animációs film); 19.50 Páncélba zárt szellem (amerikai film); 17.00 A szépség és a szörnyeteg (amerikai musical); 15.30, 20.30 Kincsem (magyar történelmi kalandfilm)

KANIZSA:
Cinema: 16.00 Bébi úr (amerikai animációs film); 17.15, 20.00 Halálos iramban 8. (amerikai-japán-francia-kanadai akciófilm); 18.00 A szépség és a szörnyeteg (amerikai musical); 18.15 Kincsem (magyar kalandfilm); 20.30 Öldöklő szerelem (amerikai film) 

HÉVÍZ:
Fontana: 14.30 Hupikék törpikék (amerikai családi animációs film); 16.00 Bébi úr (amerikai animációs film); 18.00 Páncélba zárt szellem (amerikai film); 20.00 Halálos iramban 8. (amerikai-japán-francia-kanadai akciófilm); Kisterem: 17.00, 19.00 Teljesen idegenek (olasz film)

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsorMűsorok betöltése...