Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Zala megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Termelői és kézműves piac

ZALAEGERSZEG - A város önkormányzata és a Nemzeti Agrárkamara Zala Megyei Szervezete helyi termelői és kézműves piacot szervez a megyeszékhelyen minden hónap második csütörtökén 14-18 óráig.Lehetőséget biztosítanak helyi őstermelőknek, kistermelőknek, hogy saját gazdaságból származó alapanyagokból előállított feldolgozott élelmiszeripari termékeket, valamint helyi, népi jellegű kézműves termékeket kínáljanak az érdeklődőknek. A kínálatban szerepelhet egyebek mellett: szörp, lekvár, savanyúságok, méz, tökmagolaj, tejtermék, sajt, kecskesajt, joghurt, túró, füstölt húsáru, aszalt gyümölcs, gyógynövény, tojás.

AUGUSZTUS 11.

Világsztárral nyitottak

Bildein - Alaposan belecsapott a lecsóba az osztrák Picture On Fesztivál szervezőgárdája, ugyanis a 2017-es programkínálat elsőként közzétett csomagjában rögtön felbukkan egy világsztár zenekar neve. Az amerikai Bad Religion nélkül biztosan nem lenne Green Day és The Offspring, de talán dallamos punk-rock sem. A már veteránnak számító, 1980 táján indult csapat augusztus 11-én egészen a közelünkbe, az osztrák-magyar határ szomszédságában lévő Bildeinbe hozza el emblematikus dalait. A kétnapos fesztivál nyitó csomagjában olyan előadók nevei szerepelnek még, mint a szintén amerikai August Burnst Red és Less Than Jake, a balkáni bevándorlók alapította német Shantel & Bucovina Club Orkestar vagy a Fonogram-díjas magyar vintage rockzenekar, az Ozone Mama. Rajtuk kívül idehaza kevésbé ismert öt osztrák előadó szerepel még a fesztivál kínálatában, a fellépők listája azonban még közel sem végleges.

JÚLIUS 8.

Kerámia és gobelin biennálé

Keszthely - Július 8-án 16 órakor nyílik meg a húsz évvel ezelőtt útjára indult „Pelso" Kerámia és Gobelin Biennálé a Balatoni Múzeumban. Az idei kiállításra beérkező pályaművek fő témája „Róma útjai". Az országos rendezvényt kétévente szervezik meg Keszthelyen. A kiállítás kurátora Pannonhalmi Zsuzsa keramikusművész és Doromby Mária textiltervező iparművész, rendezője Gopcsa Katalin művészettörténész.

JÚNIUS 28.

Vidékfejlesztési műhelynap

Kerkaszentkirály -  A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület műhelynapot tart június 28-án, szerdán 10.30-kor Kerkaszentkirályon. A résztvevők az innováció és vállalkozásfejlesztés témakörében hallhatnak előadást és pályázati lehetőségekről tájékozódhatnak.

JÚNIUS 27.

Koncertek nyári estéken

Hévíz - A Zenés nyári esték programsorozat keretében június 27-én, kedden 19 órakor Rózsás Viktória nosztalgiaműsorát hallhatják az érdeklődők a Festetics téren.

JÚNIUS 24.

Termelői vásár

Aratásindító termelői vásár lesz szombaton 8 óra 30-tól Felsőrajkon, a pajta alatt.

Hegyi búcsú

Szent László-napi hegyi búcsút tartanak szombaton a kehidai hegyen álló kápolnánál. A mise 11 órakor kezdődik, főcelebránsa Nyeste Pál, a nagykanizsai piarista gimnázium igazgatója lesz.

Egészségnap

Egészségnapot rendez holnap Sármelléken az önkormányzat és a Vöröskereszt helyi szervezete az ÁMK-ban. 10 órakor futó- és kerékpárgála indul, amire négyfős csapatok jelentkezését várják, a 11 órakor kezdődő lovagi tornára pedig hatfős csapatok nevezhetnek - egy tálca egészséges anyagokból készített sütemény ellenében. 13 és 15 óra közt véradás és egészségügyi szűrések várják az érdeklődőket. A 14 órakor kezdődő, az elsősegélynyújtásról szóló előadás után aerobik, jóga és táncház is lesz.

Művészeti csoportok a Balaton-parton

Szent Iván-napok a Balatonnál címmel várja a közönséget Keszthelyen a Goldmark Művelődési Központ külföldi és hazai amatőr művészeti csoportok fellépéseire. Szombaton 19.30-kor a Festetics-kastélytól felvonulásra indulnak a fellépők, majd a Fő téren, vasárnap 19 órától pedig a Balaton-parton, a Zenepavilonnál adnak műsort.

Álom és valóság

Az álomtól a valóságig, Bázeltől Jeruzsálemig címmel rendez konferenciát vasárnap 14.30 -tól Keszthelyen a Bercsényi utcai Rendezvényházban az Immánuel Magyar-Izraeli Baráti Társaság és a Hit Gyülekezete. A 16.10-ig tartó előadások után bemutatják Szarka Lajos Simon Böske naplója című könyvét, Siklósi Vilmos magyar zsidó tudósokat ábrázoló bélyeggyűjteményét, és Izrael képekben címmel megnyílik Szabados Attila fotókiállítása. Műsort ad Rosenfeld Dániel kántor, Neumark Zoltán zongoraművész és a Tzomet zenekar.

Jóganap

Szombaton 11 órától az indiai nagykövetség és a kanizsai önkormányzat harmadik alkalommal rendez jóganapot a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Indiai és helyi oktatók vezetnek jóga órákat, de az indiai tánc, zene és a hennakészítés rejtelmeibe is bevezetik az érdeklődőket.

Fúvós randevú

Szombaton 14 órától horvát nemzetiségi kulturális találkozót és fúvós randevút rendeznek Letenyén. Az este 9 óráig tartó program keretében koncertet ad többek között a letenyei, a prelogi, a pécsi, a körmendi, a zalaegerszegi és a sásdi fúvószenekar, illetve fellépnek a környező települések horvát kórusai is.

Közös koccintás

Szombaton 18 órától a Karos Fúvósegyüttes minősítő hangversenyére kerül sor a kertmoziban, majd a Magyar bor napja alkalmából a város mindenkit meghív egy pohár borra, hogy megdöntsék az egyszerre koccintás rekordját.

Elszármazottak

Szombaton Fityeházon családi nap és elszármazottak találkozója zajlik le. A sportpályán egész nap kulturális programok várják a közönséget, de lesz főzőverseny és rendőrségi kutyabemutató is.

Fröccsnap

Szombaton 14 órától a Kanizsához közeli Cserfő szőlőhegyen tartanak fröccsnapot az Antal-pincénél.

Pacsa-hegyi búcsú

Zalalövőn, a Pacsa-hegyi búcsú keretében szombat este bagolytúrát szerveznek. A résztvevők 19 órától 20 percenként indulhatnak körülbelül 8 kilométeres távra. Másnap délután két órakor szentmise lesz a hegyháton.

Cirkusz és fantázia

Nován, a művelődési otthonban szombaton délután öt órától Cirkusz és Fantázia show keretében jelmezes előadással a mesék és kalózok világát mutatják be, de szó esik az egzotikus ősállatokról, valamint a Disney-mesehősök is életre kelnek.

Családi nap

Murarátkán szombaton 14 órától családi napot tartanak. Lesznek hagyományőrző népi játékok, bőrözés, játszóház, illetve érkezik egy budapesti színjátszó csoport is, gyerekeknek szóló műsorral.

Kapornaki találkozó

Kapornakon, a muravidéki település tájházánál ma délután fél öttől népművészeti és hagyományőrző szakmai találkozót rendeznek. Téma: a kenyér és a perec sütése.

Hímzőszakkör kiállítása

A muravidéki Gyertyánosban holnap 14 órakor nyílik kiállítás a helyi Hajnal Művelődési Egyesület hímzőszakkörének munkáiból.

Íjászverseny

Szombaton Gosztolában rendezi meg a lenti Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület a IV. Zalaerdő Kupa 3D-s íjászversenyt.

Múzeumok éjszakája

Zalaegerszegen gazdag programot kínál szombaton a Múzeumok éjszakája. A Deák Ferenc könyvtárban 17 órától sajtótörténeti kiállítás és előadás lesz, majd 18 órától a múzeumban őstörténeti előadás, régészeti játszóház, Árpád-kori életmódbemutató, Farkas Ferenc szobrászművész előadása, valamint sokféle zene várja a betérőket. A Göcseji Falumúzeumban két vacsoraszínházi előadás lesz. Az ÁVH Áldozatainak Emlékhelyén, a Mártírok útja 5.-ben 18-21 óra között óránként csoportos látogatások indulnak. A Zalaegerszegi Törvényszéken 18 és 22 óra között indulnak a bírósági séták, s egy perszimulációt is bemutatnak diákok és a törvényszék munkatársai. A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban 17.30-tól kincskeresés indul, 21 és 23 óra között pedig éjszakai barangolásra nyílik mód vezetéssel a múzeum területén. A Zrínyi-Újváron előkerült itatóvályút is meg lehet nézni, ami a Zalavíz telepén került medencébe, konzerválásra várva.

Nagykanizsán a Thúry György Múzeumban szombaton 16 órától várják az érdeklődőket. A gyerekek kincskereső kalandtúrán vehetnek részt, míg a felnőttek megtekinthetik többek között Thúry György pallosát, amit csak erre az éjszakára adott kölcsön a Magyar Nemzeti Múzeum. A kiállítás mellett este 20 órától néptáncbemutatót és táncházat is rendeznek a múzeum udvarán.

Zalalövőn, a Salla Múzeumban szombaton délután négy és este hat óra között Múzeumok éjszakája programmal, benne felnőtteknek és gyermekeknek szóló kvízjátékkal várják az érdeklődőket.

Szent Iván napján

Zalaegerszegen Szent Iván-éji vigasság címmel rendez programot ma 16 és 22 óra között az Apáczai Művelődési Központ. Az események a kisebbeknek játszóházzal indulnak, majd a kertvárosi nyugdíjasok és az Eötvös-iskola diákjai lépnek fel, s a zenés műsorok a késő esti tűzgyújtásig folytatódnak.

Szombaton, a nyári napforduló napján tartanak falunapot Zalaszentivánon, a sportpálya környékén. A délután főzőversennyel induló programok között lesz tűzoltóverseny, táncegyüttesek, énekesek lépnek fel, és este sort kerítenek a Szent Iván-éji tűzugrásra is.

Vonyarcvashegyen, a Lidó strandon szombaton este várják az érdeklődőket a Szent Iván-éji tűzgyújtásra. Az est 20 órakor a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar és a Vonyarcvashegy Mazsorett Csoport műsorával kezdődik, 20.45-kor tűzshowban gyönyörködhetnek, majd máglya mellett beszélgethetnek a résztvevők.

Zalalövőn, a városközpontban szombaton délután öt órai kezdettel tartják a Szent Iván-éji programot, amely gyermekkoncerttel indul. Hat órakor a Magic Ritmo tánccsoport lép fel, hét órától a Fourtissimo együttes műsorát láthatják az érdeklődők.

Nován, az IKSZT melletti területen pénteken este hat órától rendezik meg a Szent Iván-éji programot. Lesz tábortűz, szalonnasütés, a zenéről pedig Böröcz Roland és Hóbor László gondoskodik.

Gellénházán szombaton reggeltől estig tartó, falunappal egybekötött Szent Iván-ünnepet tartanak a művelődési ház előtti téren.

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...