Programok

2014.06.01. 10:32

Programok, rendezvények Zala megyében június 2-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 2-től. Böngésszen, és válogasson!

JÚNIUS 19.

Filmművészet és mozimaraton

Hévíz - Filmművészeti szimpóziumot tartanak a fürdővárosban. A rendezvény június 19-én 10 órakor a Zala megyei film- és fotóbarátok találkozójával kezdődik a Fontana filmszínházban, majd 14 órakor a mozisok és filmforgalmazók szakmai tanácskozásával folytatódik. Szó lesz többek között a filmforgalmazók műsortervéről, az Intercomról, a magyar filmekről, az Art mozi jövőjéről és a Nemzeti Filmiroda korhatár bizottságának tevékenységéről. Az öt nap során folyamatos lesz a filmvetítés a moziban. A tematikus napokon a 3D csodálatos világa, Az amerikai film napja, Az európai film napja, A magyar film napja és Szentivánéji mozimaraton várja az érdeklődőket. A nézők találkozhatnak a Megdönteni Hajnal Tímeát alkotóival, meghallgathatják Michele Sita olasz filmtörténész előadását is.

Önálló előadói est

Zalaegerszeg  – Versmondással vegyíti a stand up comedy műfaját, így tart önálló előadói esteket Jordán Tamás színművész. A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója csütörtökön Zalaegerszegen lép fel.

A Széllel szembe – poénok és poémák című műsorának a Keresztury VMK biztosít helyet, az előadás – aminek bemutatóját közel két és fél éve tartották a szombathelyi teátrum stúdiószínpadán – este hét órakor kezdődik az intézményben.  Jordán Tamás karrierjét mindig az új lehetőségek iránti érzékenység jellemezte, önálló előadói estje is ennek jegyében született.

 

JÚNIUS 14.

Megint lesz Igric-fesztivál

Nagykanizsa - Június 14-én 19 órától ismét megrendezik az Igric-fesztivált, melynek helyszíne most a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Ház udvara lesz. A fesztivált a KOR-ZÁR Együttes nyitja, aztán pedig Korpás Éva és zenekara, valamint a Gypo Circus következik.

 

JÚNIUS 10.

Díjátadás a kiválónak

Zalaegerszeg - A Zala Megyei Pedagógiai Intézet június 10-én, kedden 14 órakor a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben tartja az évben legkiválóbb teljesítményt nyújtó diákok jutalmazását.

Valóra váltott egészség, testneveléssel

Balatongyörök - Valóra váltott egészség címmel rendeznek egy hetes programot a Balaton-parti településen. Naponta testébresztő tornával indul a program, a nyitónapon, június 10-én a zene gyógyító hatásairól hallhatnak előadást az érdeklődők. Kedden a Gyenesdiási Dalárda adja elő a Betyárballadát, következő nap a jövő gyógyszeréről, vagyis az öngyógyításról kapnak információt a résztvevők. Nordic walking oktatás, életmód és életforma lehetőségek, biofizikai állapotfelmérések, a magyar népi egészségkultúra és a gyógyító keleti mozgásformák egyaránt szóba kerülnek a program keretében, ahogy az egészséges ételek is. Hét végén gyógynövénytúrán vehetnek részt a vendégek, majd az elektroszmog és a káros sugárzások hatásaival ismerkedhetnek. Az ayurvedáról, a tudatos gyógyulásról, a testi-lelki törvényszerűségekről, valamint a keleti orvoslásról is szó lesz az egy hét során.

 

JÚNIUS 9.

Családi pünkösd

Zalaegerszeg - A VII. magyar-horvát családi pünkösdre várják az érdeklődőket június 9-én 10 órától a gébárti Kézművesek Házában. A népi hagyományőrzők fesztiválja keretében lesz kézműves játszóház és mesterségbemutató, helyi termékek vására, lópatkolás, magyar és horvát nemzetiségi folklór műsor, s többórás játékos vetélkedő keretében megválasztják a pünkösdi király családot is. A programot a Kézművesek Háza és a Zala Megyei Népművészeti Egyesület szervezi.

Hajdú Sándor emlékkoncertek

Nagykanizsa - Hét végén a nemrég elhunyt Hajdú Sándor zeneszerzőre emlékeznek a zalai zenészek. Hétfő este 19 órától pedig a nagykanizsai Felsőtemplomban rendeznek emlékműsort.

Pünkösdi programok Kisrécsén

Kisrécse - Kisrécsén hétfőn délután vigasság lesz a Kisrécse-kendlimajori Czinki Nosztalgia Parasztudvarban. 15 órától népdalkörök, népdalénekesek lépnek fel.

Pünkösdi programok Rédicsen

Rédics - Rédicsen hétfőn délben főzőversennyel indul a pünkösdi program, ezt borfesztivál és kulturális műsor követi, majd fél háromtól tartják a pünkösdi királyválasztást.

 

JÚNIUS 8.

Hajdú Sándor emlékkoncertek

Zalaegerszeg - Hét végén a nemrég elhunyt Hajdú Sándor zeneszerzőre emlékeznek a zalai zenészek. Vasárnap 19-kor Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben rendeznek a műveiből összeállított kétrészes estét, melynek művészvendége Varnus Xavér orgonaművész.

Botfai napok

Zalaegerszeg, Botfa - A zalaegerszegi botfai városrész településrészi önkormányzata vasárnap délelőtt indítja a hagyományos botfai városrészi napok rendezvénysorozatot. Megnyitó ünnepség 10 óra 30-kor lesz a kastélyparkban, majd ügyességi versenyek kínálnak kikapcsolódást. Június 9-én pünkösdhétfőn 13.00 órától gyermeknapot tartanak kulturális műsorokkal a közösségi ház udvarán.

Nyitott förhénci pincék

Nagykanizsa - Förhénc-hegyi gazdák is csatlakoztak a nyitott pincék sorozathoz. Vasárnap 14 és 22 óra közt díjnyertes boraival várja az érdeklődőket Benczik Ferenc, Förhénci Horváth Gyula, Kápolnás Zoltán és a Skanecz testvérek pincészete.

Falunap és utcabál

Csöde - Vasárnap 14 órakor kezdődnek a falunapi programok, a II. világháborús emlékmű megkoszorúzásával. Az eseményen dr. Pálfi Dénes kertészmérnök mond beszédet. 15 órától a közösségi tér épületében kulturális műsorok indulnak, majd 20 órakor utcabál lesz a Reflex együttessel.

Vízilabda, foci, futófesztivál - Hétvégi sportműsor Zala megyében

Zala megye - Változatos kikapcsolódást kínál a hétvégi sportprogram Zala megyében: az vízilabdától az atlétikán át a fociig lesz minden. Részletek itt!

 

JÚNIUS 7.

Bedő Krisztina kiállítása

Zalaegerszeg - Bedő Krisztina filcrajzaiból és akrilfestményeiből nyílik kiállítás 7-én (szombaton) 18 órakor a Magyarucca kávéházban. A tárlatot Németh Miklós grafikusművész nyitja meg.

Gardrobbantás másodszor

Zalaegerszeg - Június 7-én, szombaton 9-től 14 óráig ismét Gardrobbantást szervez a Keresztury VMK. Ez alkalommal felnőtt ruhákkal, cipőkkel kiegészítőkkel (táska, ékszer, öv, napszemüveg) várják az érdeklődőket. A rendezvény azt a szemléletet szeretné erősíteni, hogy az emberek tudatosan szelektálják a ruhatárukat. Aki az el nem adott ruhákat nem szeretné hazavinni, felajánlhatja hátrányos helyzetű családok számára.

Olai fesztivál

Zalaegerszeg, Olad - Zalaegerszeg olai városrészében, a bisztró mögötti parkolóban és környékén szombaton tartják a városrészi fesztivált. 14 órától többek között játszóház, légvár, kézműves termékek vására várja az érdeklődőket. A 16 órától kezdődő műsorokban táncosok és népdalkörök lépnek fel, az est sztárvendége pedig Delhusa Gjon lesz.

Bivalynap

Kápolnapuszta - Szombaton 9 és 19 óra között kerül sor a kápolnapusztai bivalyrezervátumban a hagyományos bivalynapra. Gyermekfoglalkozások és kézműves termékek is szerepelnek a rendezvény kínálatában.

Vinalia Canisa

Nagykanizsa - Szombaton immár 14. alkalommal rendezik meg a nagykanizsai Régimozi Étteremben a Vinalia Canisá-t, azaz a városi borversenyt. Mintákat ma még 12 és 17 óra között lehet leadni a Mecsek Takarék helyi fiókjában.

Öregdiákok találkozója

Keszthely - A Keszthelyi Premontrei Öregdiákok Egyesülete június 7-én rendezi meg tavaszi találkozóját a Csornai Premontrei Rendház Klempa emlékszobájában. A Vajda János Öregdiákok Egyesületének tagjaival 9 órakor szentmisén vesznek részt a Magyarok Nagyasszonya templomban, , majd kezdődik a találkozó, mely gulyás partival fejeződik be.

Nemzetközi íjászverseny

Hévíz - Az önkormányzat, a Hévízi Festetics György Íjász Szakosztály és a Magyar Íjász Szövetség június 7-én rendezi meg Hévízen a Duna Kupa íjász versenyt. A nemzetközi pályaíjász versenyen a magyar válogatott tagjai, valamint szlovák és osztrák kadet és junior versenyzők vesznek részt. A kupa különlegessége, hogy most először lesz vidéki helyszínen. Az íjász kupát a Kossuth utcai sportpályán tartják, a látványosnak ígérkező egész napos program 9.45-kor kezdődik. A versenyzők reflex és csigás kategóriában mérhetik össze felkészültségüket.

Tanévzáró műsor

Zalalövő - Az általános iskola és alapfokú művészeti iskola június 7-én, szombaton 14.30-kor tartja évzáró műsorát a zalalövői Salla Művelődési Központban. Fellépnek a néptánc csoportok, a moderntánc csoportok, valamint meghívott vendégként a zeneiskolások és a Salla Néptánc-együttes tagjai.

Avatóünnepség

Zalaszentmihályfa - Szombaton délután 3 órai kezdettel májusfa kitáncolással egybekötött ünnepség és mulatság keretében avatják fel Zalaszentmihályfán a jelentős lakossági támogatással elkészült, szabadtéri rendezvények megtartására is alkalmas épületet.

Megkoszorúzzák a Balatont

Balatongyörök - Pünkösdi szezonnyitó napok néven rendeznek programot hét végén a településen. Szombaton 14 órakor a Bertha Bulcsu Művelődési Házban megnyitják a Szépkezű Györökiek című gyűjteményes kiállítást, majd este májusfakitáncolásra kerül sor. Vasárnap 10 órakor szabadtéri szentmisével indul a program, majd átadják a Pro civitate és Balatongyörökért emléklapokat. Ezután hagyományosan megkoszorúzzák a Balatont, beszédet dr. halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója mond. Délután kulturális műsorok szórakoztatják az érdeklődőket. Hétfőn horgászverseny és külföldi ingatlantulajdonosok fóruma szerepel a programban.

Öreg traktorok hatodik randevúja

Csáford - Az öreg, veterán traktorok ismét találkoznak Zalaszentgrót csáfordi városrészében, immár hatodik alkalommal. Június 7-e, szombat lesz a nagy nap, amire már javában készülnek a gazdák. A szervezők úgy fogalmaznak: a zalai dombok jókedvvel szántott dűlőin ismét bebizonyosodik, hogy a veterán traktorok és gazdáik hűsége örök. Biztos, hogy - az elmúlt évekhez hasonlóan - több száz nagy becsben tartott munkagép kerül elő a hátsó udvarokból, hogy díszes, új ruhában a szokásos karneváli forgatagban tiszteletkört tegyen. S persze várják nemcsak a veterán, hanem a saját gyártású, különleges traktorokat, járműveket is, melyekből az elmúlt találkozókon sem volt hiány. Többen ugyanis kimondottan erre az alkalomra fabrikálnak gépeket, s mutatják be azokat a nagyközönségnek. A skála széles, az emberi fantázia traktorok tekintetében snem ismer határokat. A program egyébként 9 órakor gépmustrával kezdődik, majd 11 órakor indul a felvonulás, melynek keretében – a Zalaszentgróti Fúvószenekar köszöntője után – a résztvevők Zalaszentgrót lakosságának is bemutatják a gépeiket. Délután fél 2-től Csáfordon számos színes rendezvény, egyebek mellett off-road és erdészeti bemutató, traktor ügyességi verseny, gyermek barkács traktorok kiállítása várja az érdeklődőket. A találkozó kulturális részében fellép a helyi asszonykórus, a Zalaapáti Harmonika Zenekar, a Napraforgó táncegyüttes, a Rouge énekcsoport és a Szentgróti Rock Banda, de lesz mazsorett bemutató is.

Parkavató ünnepség

Zalaszentiván - Szombaton 16 órakor avatják a község pihenőparkját az általános iskola mellett. Dormán Miklós polgármester köszöntője után Manninger Jenő parlamenti képviselő, a megyegyűlés elnöke, majd Kerezsi Lóránd kabinetfőnök, a Szentiváni Charta elnöke mond beszédet.

Vízilabda, foci, futófesztivál - Hétvégi sportműsor Zala megyében

Zala megye - Változatos kikapcsolódást kínál a hétvégi sportprogram Zala megyében: az vízilabdától az atlétikán át a fociig lesz minden. Részletek itt!

 

JÚNIUS 6.

Családi egészségnapok

Zalaegerszeg - Zalaegerszegen az Art Moziban pénteken 14 órától vasárnap délutánig kínál az egészséges életmóddal, táplálkozással, s számos más egészségügyi előadással, tanácsadással, szűrővizsgálatokkal ingyenesen látogatható programokat a Zaláért Egyesület által szervezett Családi egészségnapok című rendezvény. Mindhárom nap mód lesz egészségi állapotfelmérésre, rizikószűrésre, s közben bábszínházi előadások, filmvetítések is lesznek.

Koncert

Zalaegerszeg - A Magyarucca kávéházban 6-án (pénteken) 20 órától az Unplugged Eclectic együttes (Gál Szabolcs és Gedeon Attila) ad koncertet.

Véradást szerveznek pénteken

Zalaegerszeg - A Magyar Vöröskereszt zalaegerszegi területi szervezete véradásra várja az önkénteseket pénteken (6-án) 14 és 18 óra között a megyeszékhelyi Tesco parkolójában. Az áruházzal közösen szervezett véradás a nyári vérigény kielégítését, a készletek feltöltését szolgálja. Különösen fontos a jelenlegi program sikere, mivel a betegek vérellátásáért napról napra küzdeni kell tájékoztatott a Vöröskereszt.

Jótékonysági koncert

Nagykanizsa - Jótékonysági koncertet adnak pénteken 18 órakor a Honvéd Kaszinóban Kollonay Zoltán és tanítványai, a gyermekotthon lakóinak javára.

Gyerek még az idő

Nagykanizsa - E címmel kerül sor pénteken 9-kor a nagykanizsai Kiskastélyban, illetve a plakátházban a Vabababa Művészeti Iskola és Gyerekszínház rendezvényére. Az egész napos, ingyenes rendezvényfolyamban mesejátékok, gyermekszínházi előadások, furulyakoncert, kiállítások várják az érdeklődőket.

Pünkösdi programok Hévízen

Hévíz - Hévízen pénteken 17 órakor tartják a Hévíz Dalverseny 3. fordulóját. Szombaton, vasárnap és hétfőn 14 órakor zenés, táncos programok kezdődnek a Deák téren.

Magyarország a választások után

Zalaszentgrót  – Dr. Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke és dr. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezető elemzője lesz a vendége annak a polgári fórumnak, melyet Magyarország a választások után címmel rendez ma 19 órától a Kis-Korona étteremben a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége zalaszentgróti csoportja.

Pünkösdi programok Zalakaroson

Zalakaros - Zalakaroson, a fürdőben Klub Oázis pünkösdi családi hétvégét rendeznek mától hétfőig. Többek közt aquafitness, manótorna, családi activity és kreatív foglalkozás: arcfestés, pünkösdi fejdísz, párta- és koronakészítés várja a családokat.

 

JÚNIUS 5.

Orientális est és kiállítás

Nagykanizsa - Csütörtökön 17 órakor ORIENTÁLom címmel táncestre és kiállításra kerül sor a Honvéd Kaszinóban. Ennek keretében nyílik meg Pordán-Horváth Renáta spirituális festőművész kiállítása, de lesz szálas tea kóstoló, orientális könyvbazár, ékszer- és hastáncbemutató is Elisebával.

Gyermeknap és iskolapark-avató

Felsőrajk - Gyermeknapra és a megújult iskolapark ünnepélyes átadására kerül sor csütörtökön a településen. A rendezvényfolyam 8 óra 10 perckor veszi kezdetét a gyerekek számára, akik először közös futáson, aszfaltrajzversenyen, gólyalábazáson, dobozdobáláson, horgászaton és kötélhúzáson vehetnek részt, illetve pingpongozhatnak. Tíz órakor avatják fel a meg-újult iskolaparkot, ebéd után pedig túrázás, erős-ember verseny, íjászat, szülő-tanár és diák foci, kerékpáros ügyességi verseny, tábortűz és szalonnasütés várja az érdeklődőket.

Emléktábla a kastélyban

Botfa - Zalaegerszeg város vezetése és a zsidó hitközség június 5-én, csütörtökön 17 órakor emléktáblát avat a botfai Hüvös-kastélyban, emlékezve a kastély zsidó származású, katolizált földesúrára, Hüvös Józsefre. A prog-ramban a Válicka Citerazenekar ad műsort.

 

JÚNIUS 4.

Megyei MK-döntő

Zalaegerszeg - Az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága kijelölte a labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtező döntőjének és 3. helyéért kiírt találkozóinak időpontját. Eszerint a Csács-Nemesapáti–Hévíz finálé jövő szerdán (június 4.) 20 órakor kerül lejátszásra a ZTE-stadionban. A Zalaszentgrót–Semjénháza bronzmérkőzést ugyenezen a napon és helyszínen, 17 órától rendezik, s a a győztes jut fel a döntősök mellett az országos táblára.

Nemzeti összetartozás

Zalaegerszeg - A trianoni békediktátumra emlékeznek a résztvevők a nemzeti összetartozás napja városi rendezvényén, szerdán 17 órakor az Október 6. téren. Beszédet mond Balaicz Zoltán alpolgármester.

Trianoni megemlékezés

Zalaegerszeg - A Jobbik városi szervezete trianoni megemlékezést tart szerdán 18.30-tól az Október 6. téri emlékkőnél. A rendezvényen közreműködik a Tudás Népe Vándorszínpad.

Megemlékezés Trianonról

Dobronhegy - A trianoni dekrétum kihirdetésének kilencvennegyedik évfordulójára emlékezve szerveznek koszorúzást és megemlékezést holnap 16 óra 30 perckor a dobronhegyi Nagyboldogasszony szobornál és a szomszédos Kandikó Vendégház kertjében. A civil kezdeményezésű eseményen minden érdeklődőt szívesen látnak.

 

JÚNIUS 3.

Varázsgomba, kémiai szerek

Hévíz - Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos lesz a Hévízi Szabadegyetem következő vendége. Június 3-án, kedden 18 órakor a Városi Könyvtárban „A varázsgombáktól a kémiai terrorizmusig - a toxikológia tízezer éves kultúrtörténete" címmel tart előadást. A belépés ingyenes.

 

JÚNIUS 2.

85. ünnepi könyvhét

Zalaegerszeg - Június 2-án, hétfőn 17 órakor két vendéget is fogad író-olvasó találkozó keretében a József Attila Városi Tagkönyvtár. A 85. ünnepi könyvhét, illetve a 13. gyermekkönyvnapok jegyében zajló programon Szabó T. Anna József Attila-díjas költő, műfordító, valamint Dragomán György, József Attila-díjas író, műfordító várja az irodalombarát érdeklődőket. A beszélgetést Karáth Anita költő vezeti.

MUS-E tárlat a Landorhegyen

Zalaegerszeg - A kreativitásra nevelő MUS–E programhoz csatlakozott egerszegi osztályok mutatkoznak be június 2-án 16.15-től a Landorhegyi iskolában. A gyerekek munkáiból kiállítás is nyílik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!