Rendőrségi

2013.03.28. 16:31

Nemcsak zuhanyzós sztriptíz volt Rédicsen

Lenti - Bordélyház fenntartásával elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítésének bűntette ügyében indult négy személy ellen eljárás csütörtökön a lenti járásbíróságon. A vádlottak közül ketten nem jelentek meg a tárgyaláson, mindez azonban nem gátolta meg a vádirat ismertetését, valamint a II. és IV. rendű terheltek meghallgatását.

Gyuricza Ferenc

A vádirat szerint B. Lajos és B. Lajosné - ők az I. és II. rendű vádlottak - 2010 őszétől night clubot működtettek Rédicsen, a a IV. rendű vádlott, K. Pál által képviselt, ám olasz tulajdonú Miremare Kft.-től bérelt épületben. A klubban újsághirdetéssel toborzott és egyéni jelentkezés útján felvett lányok dolgoztak, akiket az épület emeletén található szobákban szállásolták el.

A vádirat szerint bár az alkalmazottakat konzumszolgáltatás címén foglalkoztatták - munkaszerződésükben az is szerepelt, hogy zuhanyzós sztriptízt mutatnak be - ám a szolgáltatásaik ennél jóval többre terjedtek ki. A bárban dolgozó lányok az I. és II. rendű vádlott iránymutatásai szerint, valamint az általuk meghatározott anyagi ellenszolgáltatás fejében az arra kapható vendégekkel üzletszerű kéjelgést folytattak, illetve arra is volt példa, hogy az alkalmazottakat legénybúcsúkra vagy egyéb rendezvényekre közvetítették ki. A lányok munkáját B. Lajos és B. Lajosné koordinálta, a pénzt viszont a bárban pultosként tevékenykedő III. rendű vádlott, V. Miklós Krisztián kezelte, s szintén ő állapodott meg a vendégekkel a szolgáltatás áráról és időtartamáról. A IV. rendű terheltet az ügyész azzal vádolta, hogy nemcsak tudott a bordélyházról, de annak működtetésében aktívan részt is vett, így karbantartotta a lányok által használt szobákat, munkavállalókat ajánlott az I. és II. rendű vádlottak figyelmébe, illetve a fuvarozásukban is közreműködött.

A tárgyaláson B. Lajosné nem tett vallomást, K. Pál viszont a neki tulajdonított cselekményeket tagadta. Csupán annyit ismert el, hogy az épület karbantartásában közreműködött, hiszen ez a korábbi években, amikor ott más jellegű vállalkozás, például kamionos bolt, kínai áruház vagy étterem működött, ugyanúgy a feladata volt. A bíróság bizonyítékként viszont olyan fotókat és hangfelvételt is bemutatott, amelyek a vád képviselője által a terheltnek tulajdonítottakat erősítették meg. A tárgyalásnak a tanúmeghallgatásokkal kellett volna folytatódnia, ám miután az I. és III. rendű vádlott nem volt jelen, így dr. Horváth Zsolt bíró azt elnapolta. A folytatás a külföldi tanúk vallomásainak beszerzése miatt az őszi időszakban várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!