Rendőrségi

2014.07.24. 13:05

Felvették telefonnal, hogyan alázzák meg ismerősüket

Zalaegerszeg - Fiatalokat vert a testvérpár, több bűncselekmény miatt emeltek ellenük vádat.

Arany Gábor

A bírósági tárgyalásra váró ügy részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette érdeklődésünkre.

Dr. Pirger Csaba

A fiatalkorú Á. Márk és büntetett előéletű bátyja, Á. János 2012 októberében Keszthelyen fiatalokat bántalmazott és sértett meg emberi méltóságukban. Á. Márk Keszthelyen az Egry-iskola mögötti pályán egy ismerősét – különösebb ok nélkül – veréssel fenyegette meg, a földre térdeltette, többször arcul ütötte, majd megnyalatta vele a cipője talpát. Mindezt felszólításra a mobiltelefonjára felvetette a barátjával. Legközelebbi találkozásukon a Schwarz-lakótelepi játszótéren – a többek társaságában tartózkodó –, korábban általa megalázott fiút már arra szólította fel, hogy vigyen neki hétezer forintot, különben fejbe rúgja, ennek a felszólításnak a fiú nem tett eleget. Á. Márk ezt követően pár perccel a társaságban lévő másik fiatalhoz lépett, megszorította a nyakát, hasba rúgta, majd kirúgta a lábait, aki ettől földre zuhant.

Á. Márk a már többször büntetett testvérével, Á. Jánossal együtt október végén megjelent a Zöldmező utcai iskola udvarán, hogy megkeressék azt a fiút, akiről úgy tudták, meg akarja védeni a korábban bántalmazott fiatalt. Az illetőt meg is találták három fiú társaságában. Á. János felszólította, hogy kérjen bocsánatot az öccsétől, mire a fiú – félelmében – a felszólításnak megfelelően nyújtotta kezét. Erre Á. János tenyérrel nyakon és tarkón ütötte, majd arcon rúgta. Ezek után Á. Márk másik fiúra támadt: nyakon vágta és megpróbálta megrúgni. Az arcon rúgott fiú súlyosan megsérült: a jobb oldali járomcsont felett az arca zúzódott, és a jobb oldali felső állcsontja többszörösen törött.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a terheltek ellen kényszerítés, zsarolás testi sértés büntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!