SÉTA

2017.06.18. 19:20

Ambu baba érkezett - A Kölcsey-gimnázium tanulóinak sikere

ZALAEGERSZEG Bár már lezárult a középiskolásoknak szóló, cikkek írására ösztönző SÉTA programunk tavaszi szezonja, a kéziratokat továbbra is szívesen adjuk közre. Az alábbiakban a Kölcsey-gimnázium diákjai tudósítanak egy versenyeredményről.

SÉTA

A 2016/2017-es tanév néhány diáktársammal együtt számunkra - a tanulás mellett - elsősorban az elsősegélynyújtó ismereteink, és gyakorlati tudásunk bővítéséről és elmélyítéséről szólt.

Eredményes felkészülésünkhöz nagyban hozzájárult, hogy Rozmán Szilvia, iskolánk védőnője segítségével intézményünk a Generali a Biztonságért Alapítvány által kiírt pályázaton nyert egy Ambu babát, valamint egy oktató és egy éles félautomata defibrillátor készüléket is.

Ennek köszönhetően iskolánk csatlakozott az újraélesztési pontok hálózatához.

A pályázati cél megvalósítása során közel 300 diáktársunkkal együtt megtanultuk és begyakoroltuk az újraélesztés lépéseit.

Felkészültségünket több alkalommal versenyhelyzetben is kipróbálhattuk.

A legösszetettebb megmérettetést a II. Semmelweis Egészségverseny jelentette számunkra, amely során az elsősegélynyújtás mellett számos, az egészséggel kapcsolatos prevenciós ismereteket is meg kellett tanulnunk.

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket annak az újraélesztési oktatófilmnek az elkészítése, amelyet a 3. fordulóban választott egészségnevelő kampány részeként alkottunk.

A filmet az internetes közösségi portálon keresztül több mint 10.000 felhasználóhoz sikerült eljuttatnunk, és rengeteg pozitív visszajelzést kapunk a mai napig is.

Komáromy Katalin Virág, László Éva, Lázár Lívia, Rozmán Szilvia (védőnő), Bekő Luca, Horváth Anna

Az országos döntőt 3 internetes forduló előzte meg. A selejtezők során az induló 280 csapatból végül -velünk együtt - 36 csapat jutott a fináléba.

Elégedettek vagyunk a döntőben elért 16. helyezésünkkel.

A versenyekre való felkészülésünket iskolánk védőnője irányította és segítette.

Ráadásul bejutottunk az Országos Elsősegély Ismereti Verseny döntőjébe is, mely május 26-27-én került megrendezésre Csillebércen.

Nagy izgalommal és várakozással készültünk erre a megmérettetésre is, hiszen mindenütt szeretjük méltó módon képviselni az iskolánkat, a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumot.

Lázár Lívia
11.A osztályos tanuló Kölcsey Ferenc Gimnázium
Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!