Sormás

2015.08.01. 11:55

Jobbik: Forrong a lakosság a dél-zalai településen a tervezett menekülttábor miatt

Sormás - A dél-zalai településen pénteki bejelentés óta, miszerint a kormány ideiglenes befogadó állomást tervez nyitni Sormáson, jelentős lakossági tiltakozás alakult ki - jelentette ki Gábris Jácint a Jobbik önkormányzati képviselője a falu határában tartott sajtótájékoztatójában.

Benedek Bálint

- A hír hallatán internetes közösségi oldalak azonnal megteltek találgatásokkal, forrnak a telefonvonalaink - tette hozzá Gábris Jácint. - Erős ellenállás látszik kibontakozni, teljesen jogosan. Nem elég, hogy a kanizsai javító-nevelő intézet kapcsán komoly tiltakozás volt, most menekülteket fogadna egy állomás. Felháborítónak tartjuk azt az eljárás módot, hogy a lakosság véleménye és tudta nélkül gyakorlatilag a fejek felett döntve akar a kormány egy ilyen létesítményt idetelepíteni. A meghatározott helyrajzi szám alapján várhatóan az ipari park egyik szegletében létesítené a kormány a tábort.

A jobbikos képviselő kijelentette: féltik a közeli Nagykanizsa rendjét és biztonságát, ha a helyzet nem változik, demonstrációra is hajlandóak lesznek. Ugyanakkor kíváncsiak arra, hogy Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő milyen választ ad a kialakult helyzetre.

- Az elmúlt hetekben a menekülttáborokból, befogadó állomásokból zavargásokról és bűncselekményekről érkezett hír - vette át a szót Berta Krisztián, a Jobbik Nagykanizsai Alapszervezetének alelnöke. - Tavasszal rengeteg aláírást gyűjtöttünk annak érdekében, hogy a kormány kezelje határozottabban a hazánkat sújtó menekültáradatot. Önálló határőrséget követeltünk, nem pedig befogadóállomásokat. A település számíthat a Jobbikra, hiszen minden törvényes eszközzel megakadályoznánk a tábor megnyitását.

Egy dél-zalai településen lesz az egyik menekülttábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!