Sport

2016.01.03. 19:34

A Villa Negra csapata nyerte a Kerub Kupát

Hévíz - Folytatódott a zalai teremlabdarúgó tornák sorozata, hiszen szombaton és vasárnap az V. Kerub Kupát rendezték meg a fürdővárosban, ahol 2016-ban is erős mezőny gyűlt össze. Győzött a balatonboglári Villa Negra csapata.

Kerkai Attila

A szombaton kezdődött küzdelmek során még a csoportmeccseken volt a sor és még vasárnap délelőtt is, hogy aztán innentől „élesbe” váltson minden. A legjobb 16 között ugyanis már kieséses rendszerben folytatódott a Kerub Kupa. Az idei tornára 19 csapat nevezett, ám nem volt közöttük a címvédő keszthelyi Café Róma, hiszen e csapat tagjai közül többen is a Göcsej SK NB I-es futsal együttesében játszanak és Bagó Gábor együttesének célkeresztjében immár egyértelműen a szerdai (19.00), Egerszegen rendezendő FTC elleni Magyar Kupa negyeddöntő áll. Ami pedig a vasárnapi Kerub Kupa küzdelmeit illeti, a nyolcaddöntők során akadtak sima és egyértelmű győzelmek, ugyanakkor nagyon szoros csaták is. A torna egyik esélyesének számító balatonboglári Villa Negra például impozáns, szemre is tetszetős játékkal győzött, annál szorosabban alakult az egerszegi Lucullus és a ZMETSZ Csesztreg találkozója az előbbiek sikerével.

A negyeddöntők során az MP Kanizsa Szer-Lucullus találkozót a kanizsaiak nyertek, a Villa Negra újra nem hibázott, míg a keszthelyi Lap Land és a Windoor egy nagyon szoros meccsen jutott az elődöntőbe.

Az elődöntőben a decemberi Csarnok Kupa győztese, a Lap Land és a Villa Negra hatalmasat küzdött egymással, végül hetesekkel a Villa Negra nyert és jutott a döntőbe, míg a másik ágon a Windoor legyőzte az MP Kanizsát. A bronzcsatában a Lap Land már 3-0-ra vezetett, de végül innen fordított az MP Kanizsa és egy gólgazdag találkozón (6-4) szerezte meg a bronzérmet.

A fináléban a Villa Negra és a Windoor FC csatájában a bogláriak elhúztak 3-0-ra és ez alapvetően már megalapozta későbbi sikerüket Magasföldi József vezérletével.

Negyeddöntő: MP Kanizsa Szer–Lucullus Söröző 3-1, Villa Negra–Futer Tüzifa Szállítás 3-1, Sportuszoda–Windoor FC 0-1, Lap-Land–Xbody Mágusok-Drava dekor 2-1 Elődöntő: MP Kanizsa Szer–Windoor FC 1-2, Villa Negra–Lap-Land 4-4 – büntetőkkel: 7-6.  Bronzmérkőzés: MP Kanizsa Szer – Lap Land 6-4.  Döntő: Windoor FC–Villa Negra 1-4.

A Kerub Kupa végeredménye: 1. Villa Negra, 2. Windoor FC, 3. MP Kanizsa Szer, 4. Lap Land,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!