Sport

2014.06.19. 12:30

A zalai iskolák tanulói jól szerepeltek a diákolimpián

Zalaegerszeg - Pécsett és Mánfa térségében rendezték meg a tájfutók idei diákolimpiájának országos döntőjét. A megyei versenyekről a legjobbak jutottak tovább a három futamos fináléra. A zalai iskolákból a TRIÓ Egerszeg ZTC és a Göcsej KTFE által felkészített sportolók szerepeltek eredményesen.

Kerkai Attila

A sorozat Pécs-Uránváros lakótelepén rövidtávú versenyszámmal kezdődött. A zalaiak közül legjobban Porgányi Anna (N. Batthyány) szerepelt, aki a IV. korcsoportban a 2. helyet szerezte meg. A válogatott kerettag sportoló a tavalyi év után ismét érmet szerzett országos döntőn. Még aznap délután a mezőny felköltözött a Mecsekbe, hiszen Mánfa térségében már korosztályos váltóversenyek zajlottak. Itt legjobban a Zala megye 1-es férfi váltója szerepelt amely Porgányi Márk, Csiszár Barnabás, Molnár Levente összeállításban az előkelő 8. helyet szerezte meg a nagy mezőnyben.

Másnap reggel ismét Mánfán gyűlt össze a mezőny, ahol is a normál távú küzdelmek zajlottak. Helyenként szintes és bozótos terepen vezetett pályákon a mezőny második felének a lezúduló nagy mennyiségű esővel, sárral, jégesővel is meg kellett küzdeniük. A zalai tájfutóknak ezen a napon is jutott érem: a szintén a nagykanizsai Batthyány-gimnázium tanulója, Porgányi Márk szerepelt kiválóan, aki nagyon szoros versenyben, korosztályos válogatottakat megelőzve országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett (edző: Erdős Gábor és Fehér Ferenc). Márk ezzel a győzelemmel mindhárom versenyszámban felállhatott az eredményhirdetésen a pódiumra.

A diákolimpián jól szerepelt megyénk diákjainak csoportképe, akik díjazásban részesültek teljesítményükért. Balról Jánoki Georgina, Tarsoly Panka, Porgányi Anna, Csiszár Barnabás, Porgányi Márk, Molnár Levente, Csertán András. Fotó: ZTC

Az országos döntőben az oktatási intézmények számára is hirdettek pontversenyt. Ebben a külön „vetélkedésben" a nagykanizsai Batthyány-gimnázium az előkelő harmadik helyen végzett. A jobb zalai helyezések. Rövidtáv. Fiúk. II. korcsoport: 7. Fülöp Álmos Huba (Zrínyi. Zeg.), 10. Molnár Levente (Andrássy, Letenye). IV. korcsoport: 9. Csiszár Barnabás (Zrínyi. Zeg.), 10. Fekete Sámuel (Z. Izsák ÁMK), 11. Csertán András (N. Batthyány). V. korcsoport: 5. Porgányi Márk (N.Batthyány), 13. Fekete Ágoston (Z. Csány). VI. korcsoport: 8. Kintli György (Z. Csány), 12. Kiss Kornél (Z. Zrínyi). Leányok. II. korcsoport: 5. Tarsoly Panka (Deák, Zgrót.). IV. korcsoport: 2. Porgányi Anna (N. Batthyány) 6. Jánoki Georgina (N. Batthyány). V. korcsoport: 14. Simon Cintia (Z. Csány, Zeg.)

Normál táv. Fiúk. II. kcs.: 8. Molnár Botond (Andrássy, Letenye), 12. Molnár Levente (Andrássy, Letenye), 13. Fülöp Álmos Huba (Z. Zrínyi). IV. kcs: 5. Csertán András (N. Batthyány), 7. Csiszár Barnabás (Z. Zrínyi). V. kcs.: 1. Porgányi Márk (N. Batthyány). VI. kcs.: 9. Kintli György (Z. Csány), 10. Kiss Kornél (Z. Zrínyi). Leányok. III. kcs.: 14. Losonczi Lilla (Zalakomár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!