Sport

2017.01.13. 17:45

A ZTE NKK új légiósa, Bays játékengedélyére még várnak, nem játszik Cegléden

Zalaegerszeg - Négyhetes szünetet követően folytatja szereplését a ZTE NKK NB I A-csoportos női kosárlabda csapata, amely az új év első mérkőzését szombaton (17.00) Cegléden vívja. A zalaiak új szerzeménye, Whitney Bays viszont nem léphet pályára...

Kerkai Attila

Kezdjük is vele, hiszen hiába edz január negyedike óta a csapattal, Cegléden biztosan nem tud pályára lépni. Az okokról Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője annyit mondott: Bays korábbi lengyel csapatától még nem érkezett meg a játékengedély, így az amerikai lány igazolását sem lehet addig elkészíteni. Ahogy korábban már megírtuk, a távozott Ashley Daniels helyére igazolták Whithey Bays-t az egerszegiek.

- Nem titok, hogy mindez nem szerepel az előzetes terveinkben, s az ügynökével is folyamatosan egyeztetünk a megoldás érdekében - mondta Gáspár Dávid. - Kiesik egy légiós a csapatból, de nekimegyünk így is Ceglédnek. Becsülettel felkészültünk a mérkőzésre, az dönt majd, hogy a kidolgozott taktikát miként tudjuk megvalósítani és persze az aktuális forma is meghatározó lesz.

Nagy Dóra (balról), a ZTE NKK irányítója és Bujdosó Nóra szombaton ismét találkozhat a pályán, csak ezúttal Cegléden Fotó: Katona Tibor

Hazai pályán a Cegléd az esélyesebb, amely az ötödik, a ZTE NKK pedig a hetedik a tabellán. A győzelmek tekintetében kettővel jobban áll a ceglédi együttes, igaz, egy mérkőzéssel többet játszott. Gáspár Dávid amiatt is bosszús volt, mert a szünetben elvégezték azt a munkát, amit terveztek, s most ilyen váratlan nehézséggel kell szembe nézniük.

- A kondicionális munkát elvégeztük és az új játékos beépítése is elkezdődött - fűzte még hozzá az előbbiekhez a szakvezető. - Nem titok, hogy az új légiós meccshiánnyal érkezett és pont a Cegléd és a következő, Győr elleni találkozók jöttek volna kifejezetten jól ahhoz, hogy felvegye a ritmust a Vasas és a BEAC elleni találkozóinkra, melyeken úgymond, már kötelező lenne a győzelem. Ám most csak a szombati találkozóra figyelünk, és szeretnénk meglepni a ceglédieket. Ehhez viszont az is kellene, hogy egy-két játékos formája javuljon. A lehetőség adott mindenki előtt, hogy ezt bizonyítsa.

A ZTE NKK az ősszel Egerszegen szoros csatában, 81-78-ra nyert a Cegléd ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!