Sport

2017.04.05. 17:30

A ZTE KK a Szolnok ellen győzni akar, mert kell a siker

Az NB I A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokság felsőházában csütörtökön folytatódnak a küzdelmek. A Zalakerámia-ZTE KK együttese 18 órától az elmúlt három év bajnokát, vagyis a címvédő Szolnoki Olaj KK-t fogadja.

Kerkai Attila

Ebben a körben már felesleges azt ecsetelni, hogy mennyire erős csapat a soros ellenfél. Mindez oda-vissza igaz, hiszen a felsőházban elvileg és gyakorlatilag is a szezon öt legjobban teljesítő csapata szerepel. Ha tehát Bencze Tamás, a ZTE KK szakvezetője úgy fogalmaz, hogy a Szolnok egy remek erőkből álló csapat, akkor Zoran Kmézics, a Tisza-partiak vezetőedzője szintén hasonlóképpen nyilatkozik.

A ZTE KK az alapszakaban novemberben Szolnokon győzött (91-85), hogy aztán februárban az Olaj KK visszavágjon (86-78) ezért a vereségért Egerszegen. Azaz, mindkét csapat idegenben nyert a másik ellen, de mi lesz most? A Szolnok a középszakasz nyitókörében legyőzte a Falco KC-t, míg a ZTE KK Körmenden kikapott.

- Szerencsére minden rendben van - indította szerdai beszélgetésünket Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője, vagyis a vasárnapi találkozó nem szedett csapatából "áldozatokat", majd azzal folytatta: - És az önbizalmunk is a régi. Azt sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, ám ez a vasárnapi mérkőzés arra rámutatott, hogy idegenben is versenyképesek vagyunk bárki ellen. A mérkőzés vége nem sikerült, ám most idehaza játszunk. A pályaelőny kiharcolásához azt gondolom, hogy a hazai mérkőzéseiket hozni kell, ami nem lesz könnyű, de csak így érhető el a célunk. A Szolnoknak két hónapja sikerült Egerszegen nyernie ellenünk, ám akkor a centerposzton még eggyel kevesebben voltunk. Luksa Andric, a szolnokiak kiváló centere pedig élt is ezzel, ráadásul Drungilasnak és Szabónak is korán faultproblémái lettek. Természetesen nem csak ezen múlik a győzelem vagy a vereség kérdése, hiszen egy sor remek játékossal rendelkezik még a Szolnok, A legjobbjuk Vojvoda Dávid, de nem lesz elég csak rá készülni. Azt gondolom, hogy a csapatvédekezés lesz a döntő, s ha ez működik, akkor mindenképpen győzelmi esélyeink lesznek.

A szakvezető természetesen nem feledkezett el a szurkolókról sem. Ahogy fogalmazott, Körmenden az is kellett, hogy szimpatizánsaik óriási erővel buzdítsák őket, s ezzel kerültek olyan helyzetbe, hogy a végén győzelmi esélyeik lehettek. Idehaza méginkább érződni fog a hazai tábor támogatása, így Bencze Tamás egy remek hangulatú találkozót vár.

A felsőház másik csütörtöki találkozóján: Falco KC-Alba Fehérvár, 18.00. (Szabadnapos: Körmend).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!