Sport

2013.09.23. 14:15

A ZTE KK tornasikere biztató, a ZTE NKK-nak pedig játékos kell

Két héttel a bajnoki rajt előtt az élvonalbeli zalai kosárlabda csapatok szakvezetői közül leginkább Gáll Tamásnak főhet a feje. A ZTE NKK ugyanis létszámhiánnyal küzd, ez látszott a vasárnap véget ért Göcsej Kupán is, míg a Zalakerámia-ZTE KK kerete gyakorlatilag véglegessé vált.

Kerkai Attila

A pénteken kezdődött és vasárnap este véget ért Gumiflex 44. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa slusszpoénját a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese szolgáltatta, amely kiélezett csatában megnyerte a kupát. A zalaiak a Falco KC-val igazi döntőt vívtak, hiszen a találkozó nagy részében nem lehetett tudni, melyik csapat kerekedhet felül. A hajrá kezdetén aztán a végig nagyszerűen játszó Safford mellett Gáspár két triplával jelezte, a rutin már csak ilyen... Mert ha nem is megy igazán a játék, de a legjobb pillanatokban célba érő kosarak egy egész meccs végkimenetelét is eldönthetik.

Justin Safford méltán gyűjtötte be a gratulációkat: remekül játszott ő is (Fotó: Katona Tibor)

A ZTE KK tehát egy jól sikerült tornán jutott túl és megvan a csapata. Völgyi Péter szakmai igazgató ugyanis hétfőn döntött: Gerald Boston és Doug Plumb szerződését is véglegesítik.

– Feleslegesnek tartom tovább kitolni a próbaidőt, mert szükségtelen – mondta el hétfői érdeklődésünkre. – Mindkét játékos bizonyított és én bízom bennük. A Göcsej Kupa pedig olyan volt, hogy megmutattuk a jó és a rosszabbik arcunkat, akár egy mérkőzésen belül is. Aminek viszont örülök, hogy két komoly mérkőzésen – a Kaposvár ellen és a döntőben – visszajöttünk a hullámvölgyből és nyertünk. Vagyis akadtak a játékunknak jó szakaszai, s az a cél, hogy ezt még tovább tudjuk kitolni. Kámán és Puszta betegség és sérülés miatt most még hiányzott is a rotációból, úgyhogy nem panaszkodhatunk, hiszen így is tornagyőztesek lettünk.

Kollégájánál sokkal gondterheltebb lehet most Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője. Amúgy is kevesen voltak a lányok, s most úgy tűnik, hogy a létszám tovább fogy: Ambrus Szandra térde megsérült, s a tüzetesebb vizsgálat döntheti csak el, pontosan mennyit kell kihagynia. Éppen ezért még égetőbbé vált a csapat számára az, hogy megerősítsék a keretet, s erről beszélt a szakvezető is.

Varga Zsófia nagyon fontos láncszeme a ZTE NKK-nak (Fotó: Pezzetta Umberto)

– Ne legyen igazam, de kevés esélyt látok rá, hogy Szandra párt nap pihenő után visszatérjen – mondta el érdeklődésünkre. – Persze minden a vizsgálatoktól függ, mit derítenek ki, nélküle pedig már tényleg vészesen elfogytunk. Továbbra is kapcsolatban állok játékos menedzserekkel, s most az a helyzet, hogy elvileg a héten akár próbajátékra érkezhet valaki. Viszont ez sem biztos, mert sok mindentől függ. A tornán nyújtott játékkal elégedett vagyok, de rávilágított sok mindenre is. leginkább arra, hogy ilyen létszámú kerettel a három nap alatt lejátszott három mérkőzés iszonyúan sok, az viszont jó volt, hogy élesben, sok időt a pályán töltve láthattam játszani azokat a fiatalokat, akiket igazoltunk. A miénk most egy teljesen átalakult csapat, hiszen ne feledjük: egy stabil együttesből öt meghatározó, alapember távozott, illetve esett ki.

 

Még egy torna vár a ZTE KK-ra

A ZTE NKK a jövő heti bajnoki rajtig már nem vesz részt több tornán, míg a Zalakerámia-ZTE KK-ra még vár egy megmérettetés. A kék-fehérek is résztvevői lesznek ugyanis a szombathelyi rendezésű IV. Horváth Zoltán Emléktornának, melyet péntektől vasárnapig rendeznek. Az egerszegiek pénteken (16.30) az osztrák Oberwart-tal, szombaton (16.30) a Falco KC-val, vasárnap pedig (15.30) a Pakssal találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!