Sport

2017.01.04. 16:50

Daru készül a rajtra

Zalaegerszeg - Csütörtökön benépesül a ZTE FC öltözője, sőt, immár a stadion új épületrészében kezdi meg a felkészülést a tavaszra az egerszegi csapat. Az első foglalkozásról nem hiányozhat Daru Bence sem, aki - bár még nem végezhet teljes értékű munkát, de - optimista a felépülését illetően.

Kerkai Attila

Daru Bence bokája november 27-én került gipszbe, amikor kiderült, hogy a Vác elleni találkozón egy csont levált a lábában. Azóta számolta a napokat, hogy mikor futballozhat ismét, ami ugyan még várat magára, de a tavalyi NB II-es gólkirály a tavaszi rajton már ott akar lenni.

- Természetesen ott leszek az öltözőben a többiekkel a csütörtöki, első edzésen, sőt, már az év végén visszajöttem Egerszegre, hiszen edzek - kezdte . - A lábam három hétig volt gipszben, ez volt a legnehezebb időszak, ami után már jobb lett a hangulatom, hiszen tervezhettük a rehabilitációmat. Most azt mondhatom, hogy három-négy hét múlva már teljes értékű munkát végezhetek.

Daru (fehér mezben) az elmúlt szezonban az NB II gólkirálya volt - ehhez méltó tavaszt szeretne Fotó: archív/Pezzetta Umberto

Addig viszont még egy darabig türelmesnek kell lennie, hiszen nem szabad semmit sem siettetni. A támadó nem is akarja ezt, hiszen csak egy cél lebeg előtte: újra futballozni.

- Ma még egyeztetek a csapatorvossal, megnézzük, mennyire terhelhető a lábam, s ennek függvényében kezdem el a munkát csütörtökön - hallottuk tőle. - Természetesen, ahogy említettem, azt a munkát még nem végezhetem mint a többiek, de már terhelhetem a bokám. A rehabilitációm a tervezett ütemben zajlik, ez alapján reális cél, hogy a tavaszi bajnoki rajtra a régi legyek. Nem sikerült az elmúlt fél évem, amit szeretnék feledtetni, motivált vagyok és nagyon szeretnék már újra játszani.

Hogy kik lesznek ott az első edzésen, csütörtökön kiderült, de például Szalkai Róbert valószínűleg nem, róla ugyanis azt hallani, hogy befejezte a futballt. Jakab Dávid viszont biztosan hiányzik az öltözőből, hiszen a felkészülés első két hetében klubja, az MTK edzéseit látogatja. Jakab esetében kölcsönadásról van szó, tehát az anyaklub kérheti ezt annak ellenére is, hogy a kölcsönszerződés a szezon végéig szól - erősítette meg Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője is.

A ZTE FC keretének várható változásairól még korai lenne beszélni. Információink szerint Babati Benjamin esetében volt komoly érdeklődés a télen, de a támadót semmi sem sürgeti, hiszen élő szerződése van Egerszegen. Ami pedig lehetséges érkezőket illeti, konkrétum egyelőre nincs, ám a háttérben folyamatosak az egyeztetések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!