Sport

2013.03.05. 15:54

Donald Copeland elhagyja a ZTE KK-t

Zalaegerszeg - Meglepő hírről értesültünk: Donald Copeland, a Zalakerámia-ZTE KK amerikai irányítója elhagyja a csapatat.

Kerkai Attila

Rövid időn belül második kulcsemberét veszítette el a Zalakerámia-ZTE KK  KK  élvonalbeli kosárlabda csapata: kedden Donald Copelanddal közös megegyezéssel bontottak szerződést, amit  maga a játékos kért.

A múlt héten a bosnyák Teo Simovic sérülés miatt dőlt ki  végleg erre a szezonra a sorból,  Donald Copeland esete viszont egészen más. A  tengerentúli kosaras  ugyanis  maga kérte a szerződése felbontását, amit azzal indokolt, hogy a jelenleginél sokkal kedvezőbb ajánlatot kapott Puerto Rico-ból. Mindezt a zalai klub vezetése elfogadta - Copeland ezzel párhuzamosan lemondott a prémiumáról is - és megköszönve eddigi teljesítményét, nem gördített akadályt a távozása elé.

- Az irányító megkeresett és elmondta, hogy egy nagyon jó ajánlatot kapott. Azt is elmondta, ha szeretném, akkor marad, viszont ebben a helyzetben inkább elengedtük őt. A későbbi rájátszásba amúgy is csak úgy juthatnánk be, ha szinte valamennyi mérkőzésünket megnyernénk már. Gyengültünk, viszont tisztességgel szeretnénk végigjátszani a soron következő mérkőzéseinket - mondta Völgyi Péter szakmai igazgató.

A klub tájékoztatása szerint csütörtökön 18.30 órától szurkolói ankétot tartanak a sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!