Sport

2016.10.18. 08:42

Egy egészen más Vasas látogat Zalaegerszegre

A női kosárlabda NB I 4. fordulójában a ZTE NKK a Vasas Akadémia csapatát fogadja.

Jóna István

A hétközi fordulóban egy egészen más játékerőt és minőséget képviselő fővárosi együttes érkezik Zalaegerszegre. Ha visszatekintünk az elmúlt idényekre, akkor az kell látnunk, hogy főleg a kiváló utánpótlására építkező Vasas egy-két bravúrgyőzelmet szerezve, a kiesés ellen küzdött folyamatosan. Az új idényre viszont jelentősen átalakult a piros –kék együttes.

Igor Skocovski személyében új vezetőedző mutatkozott be a csapat élén, és néhány távozó alapember helyére három külföldi és egy magyar kosaras érkezett. A szerb irányító Snezana Colic, valamint a bolgár támadó Radoslava Bacvarova komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és a két center, a 193 centis amerikai Cassie Rochel, valamint a korosztályos válogatott múlttal rendelkező kecskeméti Dobos Ágnes is komoly erősítésnek számít. Gáspár Dávid a zalaiak mestere nem készül könnyű mérkőzésre:

-Két győzelemmel kezdte az idényt a Vasas ( PINKK pécsi 424, MTK), majd egy vállalható vereséggel folytatták  a DVTK ellen. A játékuk a külföldiekre épül és ők is szerzik a pontok nagy részét. Célunk, hogy a Cegléd ellen mutatott mentalitással és jó védekezéssel megakadályozzuk a gyors játékukat. Nekünk kell irányítani a találkozót az elejétől fogva és ha az akaratunkat rá tudjuk erőltetni a vendégekre, akkor a miénk lehet a győzelem.

A vezetőedző elmondta továbbá, hogy nagy valószínűséggel Orsó Viktória játékára nem számíthat, mivel a játékosnak a hét elején a térde rakoncátlankodott és egyenlőre nem szeretnék terhelni a sérült testrészt. A mérkőzés  17 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, melyre a belépés díjtalan lesz, ahogy az idény során minden hazai bajnokin.

Egy időpont változásról is tájékoztatott bennünket a klub vezetése, ugyanis a BEAC–Újbuda elleni bajnokik pályaválasztó jogát a két klub megegyezése lapján felcserélték. Így előbb október 24-én hétfőn 18 órakor Zalaegerszegen találkoznak a felek, majd a visszavágót 2017 február 4-én a fővárosban rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!