Sport

2016.08.30. 17:55

Elkerülhető gólok és ZTE-vereség a nyitányon

Zalaegerszeg - Nem sikerült jól rajtolnia a ZTE FC női csapatának a labdarúgó NB II-ben. A zalaiak kikaptak az újonc fővárosi Airnergy alakulatától.

ZTE FC-Airnergy FC 2-4 (1-2)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Papp Á.

ZTE FC: Varga - Major (Tauker), Gerencsér, Kovács K. (Gyenese), Horváth K. (Tolnay) - Gángó, Németh (Király L.) Király R. (Végh) - Gáspár, Szegedi, Lukács (Györgyfalvai). Edző: Jandovics Jenő.

A zalai gólszerzők: Szegedi (11-esből), Gáspár.

A bajnoki szezon nyitányán a megfiatalodott hazai csapat ellen egy jól eltalált távoli lövéssel megszerezte a vezetést a fővárosi együttes. A ZTE nem roppant össze, bátran ment előre, de kísérleteit nem koronázta siker. A vendégek egy kontra végén két gólra növelték előnyüket. A játékrész utolsó percében sikerült a hazai szépítés, büntetőből.

Kékben Király Ramóna a ZTE FC egyik felkészülési mérkőzésén Fotó: Archív/Pezzetta

Fordulás után tovább tartott a zalaiak lendülete, és a ZTE gólgyárosa, Gáspár egyenlített. De nem sokáig örülhetett a döntetlennek a hazai csapat, két perc múlva ismét a vendégeknél volt az előny. A zalai kék-fehérek nem adták fel, folyamatosan támadtak, nyomás alatt tartották a vendégek kapuját, ám a gólszerzés nem sikerült. A fővárosiak a mérkőzés hajrájában újra betaláltak, biztossá téve győzelmüket.

A szezonnyitón a ZTE jól küzdött, de sok hibával játszott, nem sikerült győzelemmel rajtolnia az NB II-ben.

Jandovics Jenő: Sajnos nem sikerült a bajnoki nyitányunk, több százszázalékos helyzetben hibáztunk, elkerülhető gólokat kaptunk. Sokat kell még edzésen gyakorolni, hogy ne kövessünk el ennyi hibát. Bizakodom, hogy a Videoton ellen már levesebb hibával játszunk. A játék képe alapján döntetlent érdemeltünk volna, de tudjuk: a focit gólra játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!