Sport

2016.07.20. 18:13

Grúz ellenfelet vert a ZTE FC

Zalaegerszeg - Szerdán nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott a ZTE FC második vonalbeli együttese, amely grúz első ligás Lokomotív Tbiliszit fogadta és le is győzte.

Kerkai Attila

ZTE FC – Lokomotiv Tbiliszi  1-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 300 néző.

ZTE FC: Szappanos – Villám, Króner, Forgács, Deutsch (Nagy T.)  – Patvaros – Ekker, Szakály A. (Kretz), Bedi Városi – Daru (Gottfried). Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerző: Daru (45.).

Szerdán a ZTE FC bő kerete két részre vált, ezért is ültek csak kevesen a grúz első osztályú, Lokomotiv Tbiliszi elleni egerszegi felkészülési mérkőzésen a kispadon: a  zalaiak másik alakulata (zömében  az U19-es csapat, de a felnőttek közül is páran velük tartottak) Répcelakon szerepelt. Aki valóban hiányzott, Babati Benjamin, róla  kiderült, hogy kisebb sérüléssel bajlódik,  így nem kockáztatta meg a szakvezetés a szerepeltetését.

A ZTE FC kezdőcsapatában már ott volt a kedden érkezett Deutsch Bence, akit az MTK-tól vett kölcsön a ZTE FC és figyelnie kellett neki is. Merthogy,  a grúz élvonal legutóbbi kiírásának  13.  helyezettje azért képzett játékosokból állt. Jól folyatták a labdát,  de persze korántsem  világverő alakulatról volt szó, ami ellen a ZTE felvette a kesztyűt. Stabilnak tűnt a ZTE, ez kétségtelen, a mezőnyben is teljesen egyenrangúan futballozott, a  szünet előtt aztán Daru fejjel  bevette a grúzok kapuját, ami szép mozdulat volt. A pihenőt  követően a gólszerző nem tért vissza a pályára, akit már a gólja után is ápolni kellett. A  mérkőzés második  felében a grúzoknál jóval több  friss ember érkezett a pályára, szabadrúgásból még eltalálták a felső lécet, de a ZTE  szépen „lehozta” ezt a  a mérkőzést és nyerte meg a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!