Sport

2017.02.15. 17:30

Halasztások csak az II. és III. osztályban lehetnek

Zalaegerszeg - Nemcsak a csapatoknál, de az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságánál is készülnek a tavaszi rajtra. A hét végén tartják a ligaértekezletet, ahol a tavaszi menetrendet is véglegesítik.

Zalai Hírlap

Ahogy közeledik a tavaszi rajt, úgy lesz egyre "sűrűbb" a megyei igazgatóságon dolgozók programja is. Pénteken a csapatok számára megtartják a ligaértekezletet is.

- Valóban, pénteken, azaz február 17-én várjuk a csapatok képviselőit Zalaegerszegre - tudtuk meg Zámodics Krisztián versenyszervezési előadótól. - Az Arany Bárány hotelben 15 és 16 óra között az I. osztályúak, 16 és 17 óra között a második vonal, majd 17 órától a megyei III. osztály képviselőivel zajlik az egyeztetés. Ekkor kérhetik a csapatok azokat a változtatásokat, melyeket a tavaszi menetrendben szeretnének megtenni.

Visszalépésről egyelőre nincs hivatalos értesítés, de úgy néz ki, hogy két osztályban is megfogyatkozik a mezőny létszáma, amint erről érkezik hivatalos bejelentés is, beszámolunk róla lapunk hasábjain.

A megyei I. osztályban előreláthatóan nem lesz halasztás a jövő heti tervezett rajton. Képünk az őszi utolsó játéknapon készült, pirosban a Nagykanizsa csapata, amely a Szepetneket fogadta Fotó: Szakony Attila

Ami a nyitányt illeti. A február 25-26-ra eső hét végén a megyei I. osztály küzdelmei biztosan elindulnak, a II. vonalban azonban várhatóan lesz halasztás, ahogy ez a III. osztályban is lehetséges, s ezekről is döntenek a pénteki ligaértekezleten.

Az átigazolásokkal kapcsolatban Halász Gergő ügyvitelellátót kérdeztük, aki elmondta: az átigazolási időszak február 14-én, kedden lejárt, a tavaly téli játékosmozgáshoz képest ezúttal nagyságrendileg fele annyi átigazolás történt. Ebben nagy valószínűséggel szerepet játszott az is, hogy a játékosok díj ellenében válthattak klubot a télen.

A megyei I. osztályban életkortól függően 100, illetve 130 ezer Ft (a 24 és 30 év közöttiek esetében), míg az alacsonyabb osztályokban 75, illetve 100 ezer forint volt a maximálisan kérhető összeg azon futballisták esetében, akit fél éve igazoltak a csapatok. A 34 éven felüliek továbbra is ingyen válthattak a téli átigazolási időszakban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!