Sport

2017.07.11. 17:30

Jól teljesítettek a zalai fiatalok a négyes viadalon

ZALAEGERSZEG/KESZTHELY Nagyszombaton rendezték meg a Szlovákia-Csehország-Magyarország-Szlovénia U20-as atlétikai válogatott négyes viadalt. A magyar válogatott a pontversenyben második lett.

Kerkai Attila

A Zalaszám ZAC két, a Keszthelyi VDSE egy válogatott versenyzőt adott a magyar csapatba. Csóti Jusztina Achilles-ín sérülése meggyógyult, így a Zalaszám-ZAC versenyzője két számban is vállalta az indulást. Előbb a 100 m-es síkfutásban ért el biztató 11,99 mp-es időeredményt, s ezzel a teljesítménnyel bronzérmes lett. A 4x100 m-es váltók versenyében rajtoló emberként elsőként adta át a váltóbotot, a kvartett pedig biztosan győzte le valamennyi ellenfelét. Időeredményük: 46,79 mp. A szintén egerszegi Ott Benjamin a 800 m-es síkfutásban 1;53,50 perces időeredménnyel ötödik helyen ért célba.


Csóti Jusztina két számban is indulhatott, ráadásul mindkettőben dobogóra állt.  Fotó: ZAC

A KVDSE részéről Máté Tamás kapott helyet a magyar csapatban, aki ezúttal csak a 4x100 m-es váltóban indult. A magyar staféta másodikként ért célba (41,46).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!