Sport

2016.09.18. 20:45

Kiszenvedett ZTE-győzelem - Szünetben kettővel vezetett, végül nehezen nyert a zalai gárda

A labdarúgó NB II 10. fordulójában a ZTE FC szerdai sikeres idegenbeli találkozója után vasárnap a Szolnokot fogadta. A zalaiak biztosan vezettek, végül mégis úgy kellett kiszenvedniük a győzelmet.

Kerkai Attila

A ZTE szerdai, győztes találatát szerző Daru Bence tegnap nem állhatott csapata rendelkezésére, hiszen a csütörtöki tréningen aláfordult a bokája, aminek következtében talpsérülést szenvedett, ami nem jött rendbe a vasárnapi találkozóig. Ahogyan Nagy Tamásé sem, aki a Soroksár elleni találkozón kapott rúgást a lábára.

A tegnap esti találkozót a ZTE kezdte aktívabban, de a Szolnok kellemetlen ellenfélnek bizonyult, hiszen belement a párharcokba. A 14. percben szerencsésen került Dedics elé a labda, aki viszont 6 méterről tiszta helyzetből fölé lőtt. A zalaiaknál némi kapkodás volt a jellemző az ezt követő percekben, de aztán újra elkezdtek többet támadni. A 23. percben pedig már vezetett a ZTE! Patvaros kapott labdát oldalról és nem sokat vacakolt: 28 méterről lövésre szánta el magát, a labda pedig lefelé csapódva a bal sarokban kötött ki, 1-0. Nem sokat kellett várni a zalaiak második találatára sem. A 27. percben Jakab futott el szépen a bal oldalon, felnézett és visszagurított a mélységből érkező Véghnek, aki 14 méterről középről úgy lőtt a hálóba, hogy a kapus még egy kicsit bele tudott kapni a labdába, 2-0. A ZTE FC továbbra is támadásban maradt, a Szolnok csak ritkán lépte át a felezővonalat. Kenderesnek volt egy helyzete, de csúnyán mellé lőtt. Összességében a zalaiak fölényben játszottak az első félidőben és biztosan vezettek.

Hiába blokkolnának a védők, Végh Gábor (fehérben) lövése után a hálóba tart a ZTE második gólja
Fotó: Szekeres Péter

Nem kezdte valami jól a ZTE FC a második félidőt, hiszen a 48. percben szépített a Szolnok: egy bal oldali átadást Tóth László a hosszú oldalról éles szögből egy levétel után jobbal a hosszú sarokba bombázott, 2-1. Az egerszegiek azzal mindenképpen meglepetést okoztak szurkolóiknak ebben az időszakban, hogy sokkal visszafogottabban kezdték a második játékrészt, mint ahogy korábban futballoztak. Jött is az egyenlítés: a 61. percben jobb oldali szögletet Tóth L. ívelt a hosszú oldalra, Kovács Olivérre senki nem mozdult ki, ő pedig öt méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 2-2. Kettős cserével próbált frissíteni Csató Sándor és a 66. percben újra a zalaiak jutottak előnyhöz. Jobb oldali szöglet után érkezett a kapu elé Bobál, aki belepöckölt az átadásba, és a kapus már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a labdát, 3-2. Az egerszegiek vezettek, de a Szolnok egyre bátrabban futballozott, így teljesen nyílt maradt a folytatásban a találkozó. A vendégek érezték, hogy ez a meccs még nincs lefutva, mentek is előre, így a zalaiaknak nagyon kellett figyelniük, hogy megtartsák előnyüket.

Ami végül sikerült, de a Szolnok a második félidőben jobban futballozott, így összességében kiszenvedett zalai siker született.

Csató Sándor: Jól játszottunk az első félidőben, ám a másodikra visszaestünk. Az egyenlítés után sikerült rendezni a sorokat és a közönség is átsegített bennünket a holtponton, így kicsikartuk a győzelmet.

Balogh Pál: Úgy érzem, hogy itthagytunk egy pontot Egerszegen. Jól kezdtünk, de kaptunk gyorsan két gólt. Utána fölényben futballoztunk, s olyan góllal nyert a ZTE, amit szeretnék majd visszanézni.

Zalaegerszeg, 1594 néző. Jv.: Barna (Horváth Z., Hofbauer).

ZTE FC: Szappanos - Villám, Króner, Forgács, Deutsch - Jakab (Szakály., 63.), Patvaros, Kretz (Hegedüs, 56.) - Babati, Bobál, Végh (Ekker, 63.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Szolnok: Molnár-Farkas T. - Hajba, Papp Sz. (Pintér, 52.), Balogh M., Dedics - Kenderes, Kovács O. (Tóth B., 64.) - Csirmaz, Török (Tóth P., 24.), Tóth L. - Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Patvaros (23.), Végh (27.), Bobál (66.), illetve Tóth L. (48.), Kovács O. (61.).

Sárga lap: Papp Sz. (50.), Tóth P. (56.), Kenderes (73.), Tóth B. (82.), Tóth L. (88.).



Címkék#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!