Sport

2017.03.12. 19:20

Megyei I.: csak a Csesztreg nyert idegenben

Zalaegerszeg - A hét végén a 18. fordulóval folytatódtak a küzdelmek a megyei labdarúgó I. osztályban.

Bozó Péter

Olajmunkás Gellénháza-Zalagrár Pókaszepetk 4-1 (3-0)

Gellénháza, 50 néző. Jv.: Varga P.

Gellénháza: Cseresnyés - Pintér, Keszei, Török, Horváth B. (Turi), Bognár, Szabó, Vincze (Toplak G.), Odonics, Ferenczi (Toplak B.), Nagy B. Játékos-edző: Bencze Péter.

Pókaszepetk: Lepár - Kovács, Büki, Pethő, Bognár, Lukács, Cseke, Bánhegyi, Bertók (Karvalics), Száraz, Horváth. Játékos-edző: Lepár Attila.

Az első félidőben két szöglet utáni fejesből szerzett találat, majd egy akciógól nyugtathatta meg a hazaiakat. Fordulás után a vendégek szépítő gólja csak néhány percig okozhatott izgalmakat, hiszen következett Nagy Bence újabb gólja. Az Olajmunkás ezen a napon különösebb látványelem és ötlet nélkül focizva is magabiztosan győzte le a végig becsülettel küzdő Pókaszepetket.

Gólszerzők: Török (2), Nagy B. (2), ill. Horváth Sz. Jók: Török, Nagy B., ill. senki. U19: Gellénháza-Pókaszepetk 3-1.

Nagykanizsa-Flexibil-Top Zalakomár 3-0 (1-0)

Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Siket L.

Nagykanizsa: László - Kotnyek (Papp), Péter, Csáki, Kulcsár (Kisharmadás), Zsirai P., (Orbán), Rácz (Kulcsár), Gerencsér (Zsirai A.), Hóbor, Szalai, Nagy G. (Péntek). Edző: Gombos Zsolt.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Bagó (Kuti), Takács (Horváth I.), Fenusz, Baranyai Z., Tarnóczai, Horváth J. (Horváth G.), Fábián, Madarász, Horváth Zs., Földesi (Szefcsik). Játékos-edző: Horváth Gábor.

Különös hangulata volt a mérkőzésnek, hiszen a kezdés előtt az egykori Bányász-játékosok számára szervezett találkozón a korábbi spílerek örökös bérletüket is átvehették az UFC vezetésétől, így jó néhány egykori kiváló labdarúgó a lelátón is felbukkant. Hogy aztán jóleső érzéssel konstatálhassák a korábbi idők futballistái, hogy a hazaiak korán vezetést is szereztek az ellen a Zalakomár ellen, mely a kanizsai meccsével tudta le a bajnokság tavaszi szakaszának indítását a Gellénháza, Csács, Nagykanizsa dobogós hármassal. A vendéglátók részéről a jó folytatás azonban elmaradt, sőt, bizony a komáriak előtt is adódott lehetőség arra, hogy a kaput veszélyeztessék. A második játékrészben sem változott túlzottan a mérkőzés képe, próbálkoztak a kanizsaiak és Kulcsár Roland találata a félidő közepén tulajdonképpen el is döntötte a pontok sorsát. Hogy azért a látványosság se hiányozzon a játéktérről, arról Hóbor Gergő gondoskodott, aki egy jobb oldali szögletet ballal, érintés nélkül csavart a hálóba. Amire talán még a korábbi Bányász-játékosok is csettintettek egyet...

Gólszerzők: Gerencsér, Kulcsár, Hóbor. Jók: Csáki, Hóbor, ill. Fenusz, Baranyai Z.

Türje-Femat Csesztreg 0-6 (0-3)

Türje. Jv.: Novák R.

Türje: Farkas T. - Kusztor (Balázs S.), Balázs M., Egyed, Nagy I., Vasas, Szép, Kanizsai (Ágh), Szabatin (Fodor), Nagy A., Károly (Balázs R.). Edző: Pál Zsolt.

Csesztreg: Fábián (Kiss Be.) - Nemsics (Horváth N.), Horváth R., Kiss Ba. (Szekeres), Nagy N., Magai, Kancsal, Molnár G., Elek, Pethő, Nagy R. (Őr). Megbízott edző: Őr József.

A mérkőzést végig irányító Csesztreg győzelméhez a hazaiak csak asszisztálni tudtak. A két csapat közötti technikai fölény a gólok számában is megmutatkozott, így a vendégek könnyű győzelmet arattak.

Gólszerzők: Pethő (2), Magai (2), Molnár G., Kancsal. Jók: Farkas T., ill. Elek, Horváth R. U19: Türje-Csesztreg 0-2.

Kaposi International Transport Csács-NSE-Lets Do It Technoroll Teskánd 1-0 (1-0)

Nemesapáti, 200 néző. Jv.: Vincze G.

Csács-NSE: Kozma - Kozári, Éder, Somogyi, Csik, Nyári (Domján), Horváth A., Csongár, Lukács (Sági), Mihalecz (Bandics), Sebők (Kámán). Edző: Kovács Imre.

Teskánd: Bucsics - Gulyás, Sziráki, Magyar, Hadrik (Boczföldi), Zsuppán, Major, Viola, Kecskés (Vizsy), Pergel, Németh. Edző: Pergel Attila.

Kitűnően előkészített pályán, a kezdőként először pályára lépő Sebők József góljával nyert a hazai csapat. A 33. percben Somogyi indította a bal szélen remekül kiugró Csik Zoltánt, aki egyből középre kanyarított, az érkező Sebők magabiztosan bombázott a tehetetlen kapus mellett a hálóba. A szervezetten védekező Teskándnak a második félidőre még ahhoz is maradt ereje, hogy megnehezítse a hazai csapat dolgát.

Gólszerző: Sebők. Jók: Kozári, Csik, Sebők, ill. Gulyás, Magyar, Sziráki. U19: Csács-NSE-Teskánd 1-0.

Semjénháza-Gyenesdiás Kinizsi 3-3 (2-2)

Semjénháza, 100 néző. Jv.: Nagy R.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. - Kapuvári, Novák (Szollár), Latin, Schuller (Markek P.), Kuzma, Horváth M., Kovács P., Nagy M., Orbán, Kollár (Varga Á.). Edző: Markek István.

Gyenesdiás: Konkoly - Hajba Gá., Hegyi (Mátó), Szőcze, Czafit, Sipőcz, Szabó B., Pandur, Soós (Kocsis), Balogh G., Sipos. Edző: Hajba Géza.

Nagy iramú mérkőzésen, külső körülmények hatására az utolsó percben a Gyenesdiás meg tudta szerezni az egyik pontot.

Gólszerzők: Nagy M., Horváth M., Szollár, ill. Czafit (2), Mátó. Jók: az egész csapat, ill. Czafit, Szőcze, Sipőcz, Szabó B. U19: Semjénháza-Gyenesdiás 16-0.

Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák-Szerszámsziget-Zalalövő 4-1 (3-0)

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Kocsondi J.

Kiskanizsa: Munkácsi - Csordás, Póka (Farkas), Piecs, Lukács, Szabó, Kálcsics (Senkó), Pál, Mulasics, Ganzer, Ötvös. Edző: Sneff Ferenc.

Zalalövő: Dóra - Szőke, Gyenese (Nagy), Tóth B. (Kövesi), Tóth Á. (Sipos), Kellner, Darabos (Szabó), Cseresnyés, Mavolo, Zsoldos (Horváth), Balogh. Edző: Vörös István.

Már az első percben a vendégek kapujában táncolt a labda, majd a további lendületes, gyors hazai támadások Pál újabb találatait eredményezték, aki a 19. percben már mesterhármast ért el. Ezt követően lassan magukhoz tértek a vendégek, de nem sok veszélyt jelentettek a kiskanizsai kapura. Szünet után a Zalalövő birtokolta többet a labdát, igyekeztek mindent megtenni a szépítés érdekében, és a félidő közepe táján ez sikerült is nekik. A hazaiak gyors ellentámadásai sorra veszélyt jelentettek, és egy ilyen után lőtt szép találat végleg el is döntötte a mérkőzés sorsát. A Kiskanizsa az első félidőben mutatott gólerős, ötletes és eredményes játékának köszönhetően megérdemelten szerzett nagyon fontos három pontot.

A kiskanizsai Farkas Máté (zöldben) viszi el a labdát Sipos Marcell mellett a vasárnapi Kiskanizsa-Zalalövő (4-1) bajnoki mérkőzésen
Fotó: Szakony Attila

Gólszerzők: Pál (3), Lukács, ill. Horváth. Jók: Pál (a mezőny legjobbja), Piecs, Lukács, Ötvös, ill. Balogh, Mavolo. U19: Kiskanizsa-Zalalövő 3-2.

Lenti TE Sport 36-Szepetnek 0-0

Lenti, 100 néző. Jv.: Kubicsek M.

Lenti TE: Balogh B. - Fehér, Czigány, Kondákor, Lovrencsics, Balog M. (Porédos), Szabó, Horváth M., Kiss (Bogdán), Horváth I., Völgyi. Megbízott edző: Kovács Béla.

Szepetnek: Horváth G. - Kalinics, Balázs, Bedő, Cs. Horváth G. (Anger), Karakai (Szabó), Nagy, Szép, Kollár (Bilák), Petánovics (László), Szőke. Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.

Jók: Szabó, Kondákor, ill. Horváth G., Szép, Karakai, Bedő.

U19: Lenti TE-Szepetnek 0-0.

A Szepetnek játékosa, Karakai András (kékben) küzd a labdáért a hazai védők gyűrűjében
Fotó: Kósa Róbert

Két jól felkészített csapat játszott egy nem túl színvonalas, de izgalmas mérkőzést. A vendégcsapat szemmel láthatóan az egy pontért érkezett Lentibe. Remekül megszervezte a védekezését és a kontráikban benne volt a veszély. A hazaiaknak kevés helyzete volt, amiből rúgtak egy kapufát és kihagytak egy büntetőt. Összességében a Lenti közelebb állt a győzelemhez, de a Szepetnek pontszerzése sem érdemtelen.

Északi-csoport

Keszthely Milefa-Police-Ola 6-0 (3-0), Helsa Andráshida TE-Sármellék 7-0 (2-0), Rezi Petőfi-Zalaszentgyörgy 0-1 (0-0), Z-Service Zalaszentmihály-Nagykapornak 1-2 (1-1), Páterdomb-Cserszegtomaj 2-0 (1-0), Várvölgy-Böde 2-9 (2-2), Zalaszentiván-Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti 4-2 (3-0).

Déli-csoport

Gelse Termál-Pölöske 1-0 (1-0), Kerámia Tófej-Sportklub Gutorfölde 1-2 (0-1), Miklósfa-Páka 0-1 (0-0), Lenti TSZ-Sava-Borsfa-Borsfa 4-4 (4-4), Felsőrajk-Reák-Gép Bak 3-1 (2-1), ZNet-Telekom Becsehely-Molnári 5-4 (1-0).

 

 

A 18. fordulóban Gellénházáról Bartusch Géza, Nagykanizsáról Kühne László, Lentiből Kosár Lajos, Türjéről Pál Zsolt, Nemesapátiból Lukács Péter, Semjénházáról Preksen László, Kiskanizsáról Kápolnás Zoltán tudósított a Zalai Hírlapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!