Sport

2014.08.11. 15:00

Béli Milán az AS Roma ellen

Nem, még nem az olasz labdarúgó Serie A párosítását vettük górcső alá, egyelőre annyi történ, hogy a burgenlandi kis település együttese, az SV Eltendorf látta vendégül az AS Roma labdarúgóit, s a hazaiak soraiban ott találhattuk a nagykanizsai futballból indult Béli Milánt 15-ös mezszámmal.

Kühne László

– Az ausztriai Dechantskirchen együttesében játszunk, s pont emellett a stájer település melletti faluban verték fel tanyájukat a rómaiak – kezdte a nézőtéren Rácz Szabolcs, aki a nem titkoltan AS Roma-érzelmű Boros Zoltán társaságában követte nyomon az éppen melegíteni igyekvő Tottiékat. – Ami ott van, nos, azt látni kell, hiszen nem csupán a gyermekek számára nőttek ki játékok a földből, de például azonnal Roma-ajándékra specializálódott standok és kisbolt létesültek.

Béli Milán eközben már az övéivel beszélte meg az öltözőben a főbb tennivalókat, hogy amíg lehet, útját állják a bordó-sárgák rohamainak. Így az osztrák kis csapat középpályása például találkozhatott Miralem Pjaniccsal vagy éppen Ashley Cole-lal a mérkőzés ideje alatt, melynek során az AS Roma 1-0-s félidő után 5-0-ra nyerte a találkozót – többek között a már említett Francesco Totti duplájával.

Béli Milán, kezében Keita mezével, de egyéltalán nem bánta, hogy neki éppen ez jutott... (Fotó: a szerző)

– Azt hiszem, az összes hozzám hasonló cipőben járó focistának nagy élmény egy ilyen szintű csapat ellen pályára lépni, legyen az akár csak felkészülési mérkőzés – mondta már a találkozó után egy Keita feliratú mezt szorongató Milán. – S ami legalább ilyen fontos, nem csupán nagy, de tartalmas élmény is volt a kilencven perc. Hogy miként készültem én és csapatom a különleges alkalomra? Hát, az biztos, hogy nagyon izgatott ilyenkor az ember, de ez csupán addig tartott, amíg a játékvezető a mérkőzés kezdetén a sípjába nem fújt...

Hogy aztán a vége legalább olyan izgatottsággal vegyüljön, amilyen a kezdés előtt volt.

Ugyanakkor, ahogyan azt már írtuk, a mezvadászat sikerrel járt, mivel Béli Milán egy Seydou Keita dresszel sétálgatott.

– Ehhez tudni kell, hogy ízig-vérig Barca-drukker vagyok, így az már korábban eldőlt számomra, hogy az egykori Barcelona játékos mezét kell valahogy megszereznem. Jó, jó, nem mondom, hogy Tottiét nem fogadtam volna el, ha éppen ő maga nyújtotta volna, de azt hiszem, számomra azzal lett kerek a vasárnap délután, amit zsákmányolhattam...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!