Sport

2016.07.09. 16:28

Nagy a küzdelem a gyenesdiási strandröplabda ob 3. fordulóján

Gyenesdiás - A hétvégén a település Diási Játékstrandján rendezi a Magyar Röplabda Szövetség Strand- és Szabadidős Röplabda Bizottsága a strandröplabda ob 3. fordulóját.

Góth Imre

A verseny iránti érdeklődésre jellemzően, a ranglista első 12 párosa mellé felkerülni pénteken selejtezőkkel lehetett a 16-os főtáblára, amit férfiaknál 13, nőknél 8 duó szeretett volna. Az erős mezőnyt a strandröplabda versenyeken indulók, valamint utánpótlás válogatottak és a teremröplabdából jól ismert játékosok alkotják. Többen részt vettek már közülük az első két fordulón, Kispesten és Nyíregyházán. A gyenesdiási és a következő állomáson, Balatonbogláron megszerezhető pontjaikkal a budapesti Mesterversenyre szeretnének bekerülni.

Szombaton a főtábla és a vigaszág összecsapásai egyaránt nagy küzdelemben teltek, szép labdamenetekkel és hatalmas leütésekkel tarkítva. Nőknél a Szabó Dorottya – Tóth Eszter, míg férfiaknál a Bagics Balázs – Tóth Andrást jegyezték húzóembernek a ranglistás pontjaik alapján.

Fotó: Pezzetta Umberto

A helyi színeket nőknél az ifjúsági korú Tóth-Lakits Petra képviselete Tátraival az oldalán a rutinszerzés érdekében indultak. Most az első kör után búcsúztak, majd két hét múlva korosztályukban bizonyítanak. Férfiaknál Pordán Áron – Kiss Dániel hamar vigaszágra kerültek, ahol nagy párharcok vártak rájuk.

- Örülünk, hogy hazai pályán is bemutatkozhatunk, - mondták még napközben - Nyíregyházán jól szerepeltünk és szeretnénk itthon is annyi pontot szerezni, amivel már bekerülhetünk az augusztusi Mesterek tornájára.

- Ismét Gyenesdiás adhat otthont az ob 3. fordulójának. – Kezdte Király András a helyi szervező Nyugat-Balatoni Regionális Sportcentrum Egyesület elnöke, aki második éve elnökségi tagja a szervező Strandröplabda Bizottságnak is. – A pályák, a környezet, és a strand hangulata eredményezi a verseny évről – évre való visszatérését. Sajnos a közeli vizesblokk tavasszal leégett, de a helyi önkormányzat konténerekkel gondoskodott a pótlásukról. A versenyzők jól érzik magukat. Vasárnap itt lesz a női teremválogatott és az elkövetkező két hétben nálunk készül majd a strandválogatott és az utánpótlásválogatott is. Két hét múlva a 14 és 18 éves fiatalokat fogadjuk. A népszerűségünk megőrzése érdekében további fejlesztéseken gondolkodunk, további két pályát szeretnénk építeni, valamint mozgó lelátót is tervezünk kialakítani.

Az ob vasárnap a döntőkkel folytatódik 8.30 kor kezdődnek a mérkőzések, 13.00 órától a hölgyek, 14.00-től a férfiaknál dől el, ki a legjobb. Közben közönségszórakoztató játékokra kerül sor, ahol értékes ajándékokat nyerhetnek a fürdőzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!