Sport

2017.04.03. 18:40

Az ötpontos vereség később még "jól" is jöhet...

Sajnálhatja a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata a vasárnapi, Körmend elleni találkozójának végkimenetelét, de sajnálhatja a második negyedet is, hogy akkor éppen úgy alakult a mérkőzés menete. A Körmend 86-81-re nyert a felsőház első fordulójában.

Kerkai Attila

Az NB I A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszában a felsőház két találkozója (a nyitányon az alapszakaszgyőztes Alba Fehérvár szabadnapos volt) tulajdonképpen nem hozott meglepetést. A Szolnok hazai pályán győzte le a Falco KC-t, a Körmend pedig vasárnap a Zalakerámia-ZTE KK-t. Utóbbi találkozón Bencze Tamás együttese egyszerre volt távol a bravúrtól, ugyanakkor nagyon közel is hozzá, hogy bevegye a szomszédvárat... Ami összességében nem csak azon múlt, hogy 83-81-es hazai vezetésnél az egerszegi Adomas Drungilas talán túl gyorsan vállalta el a hármas kísérletét, ami végül kimaradt. Korábban a ZTE KK volt már 18 pontos hátrányban és két ilyen szélsőség (a tetemes hátrány és a meccslabda közötti nem kis eltérés) egy mérkőzésen belül azért felemészt bizonyos energiákat.

Mohácsi Máté, a ZTE KK csapatkapitánya is úgy értékelte vasárnapi mérkőzésüket és vereségüket, hogy van abban szomorúság, ugyanakkor pozitív kicsengés is.

- Nagyon sajnáljuk a vereséget, hiszen milyen jól jött volna mindjárt egy idegenbeli győzelem az egyik rivális otthonában. De persze ebben a mezőnyben már mindenki közvetlen rivális... - fogalmazott Mohácsi Máté. - Még nem elemeztük ki közösen a találkozót, de biztosan látjuk majd, miért nem sikerült nyerni. Ami, megjegyzem, óriási fegyvertény lett volna mínusz tizennyolc pontról. Ám az eredmény és a játék azt mutatja, hogy bárki ellen pariban tudunk lenni. A vereség miatt szomorú vagyok, azonban az ötpontos különbség abból a szempontból biztató, hogy reálisan nézve, hazai pályán szerintem hat ponttal le tudjuk győzni a Körmendet...

Mohácsi Máté itt arra gondolt: a csapatok ugyan magukkal viszik az eddig elért eredményeiket, azonban a középszakasz végén pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredményeknél már csak azt a két meccset veszik figyelembe, melyeket ebben a szakaszban játszottak egymás ellen. Ám, hogy Mohácsival kissé előrébb is tekintsünk, azt kérdeztük a kapitánytól: mennyire volt jó erőfelmérő számukra a vasárnapi meccs?

- Annyiban, hogy nem tudott átrohanni rajtunk a Körmend, amely az Albához hasonlóan meglehetősen atletikus csapat. Okos játékkal kordában tudtuk tartani őket, csak az nem fért bele, hogy a második negyedet ennyire elszúrjuk - hangzott a válasz, utalva a körmendi meccs második tíz percére, amikor ebben az etapban a vasiak 15 pontot vertek a zalaiakra. - A védekezésre jobban figyelni kell, s noha egyelőre még bosszúsak vagyunk a vereség miatt, de keddtől már a csütörtöki, Szolnok elleni hazai meccsre készülünk. S nincs is idő a kesergésre, mert gyorsan jönnek egymás után a mérkőzések.

Annyi hír még van a zalaiaknál, hogy az együttes bedobója, Kerpel-Fronius Balázs térdét Zalaegerszegen műtik. A beavatkozást nem lehetett elkerülni, a játékos felépülése előzetesen nagyjából két hónap, ám a szezon számára így már véget ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!