Sport

2016.06.10. 18:45

Ralikrossz: negyedik futam Ausztriában

Zalaegerszeg - A ralikrossz országos bajnokság negyedik futamát az ausztriai Greinbachban rendezték meg, és a viadal egyben magyar, osztrák és zónafutam is volt, így nagyon sokan vettek részt rajta. A zalai versenyzők újra jól teljesítettek.

Kerkai Attila

A Zalaegerszegi AMSE versenyzői közül Lakatos Dominika a Suzuki Swift Kupába nevezett, ahol a szombati két esős futam után felküzdötte magát az elődöntőig, melyben sikerült a 2. helyet megszereznie, ami a döntőt jelentette számára. Itt a második sorból rajtolva a negyedik helyezést érte el. Az 1600-as kategóriában Klitza Dávidnak csak az elődöntőig sikerült eljutnia, ami a végső 6. helyezést jelentette számára. Siebel Balázs mindkét napon jól teljesített, sikerült kiharcolnia a döntő első sorát, ahol nagy csatában a második helyezést érte el, viszont kategóriájában első lett. Lakatos Lénárd a döntő futamban már csak önindító segítségével tudott áthaladni a célvonalon, ami számára a harmadik helyet jelentette. A bagodi Szabó Szilárd az Astra kupában a 4. lett, fia, Szabó Bulcsú a junior kategóriában az ötödik helyezést érte el.

Az egerszegi ralikrosszos versenyzők (balról): Lakatos Lénárd, Siebel Balázs, Klitza David és Lakatos Dominika Fotó: ZAMSE

A szezon következő futama a nyirádi Vörös Katlanban kerül megrendezésre június 25-26-án, ami a zalai versenyzők számára szinte hazai pályát is jelent.

Címkék#ralikrossz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!