Sport

2016.07.12. 18:05

Szepetneken már a jövőt is építik - Cs. Horváth Gábor az edző, meghatározó csapat a cél

Szepetnek - A település sportlétesítménye évről évre egyre modernebb. A megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában szereplő csapat hosszú távra tervez.

Bóbics László

- Az elmúlt tíz esztendő tudatos építkezésének az eredménye, hogy egyre modernebbek lettünk - jelentette ki Harmat János, a település sportegyesületének elnöke. - A klubvezetés Grabant János és Szabó Csaba vezérletével élt a TAO adta lehetőségekkel. A nagy összefogásnak köszönhetően tovább csinosodunk, automata öntözőberendezést szeretnénk kialakítani, az öltözőt tovább bővítjük és jó ütemben halad az új edzőpálya létrehozása, amely önkormányzati segédlettel a település lakói számára használható parkkal is bővül. Ez egy elhanyagolt terület volt, ebből alakítottuk ki ezt a kis komplexumot.

- Kik a támogatóik?

- Az önkormányzat, a sportszerető helyi emberek és a térség jeles vállalkozói. Megpróbáljuk minél jobban kihasználni a pályázat adta lehetőségeket. Mindemellett nagyon sok mindent megcsinálunk önerőből. Ha kell, öntözzük a pályát, nyírjuk a füvet, pályázatot írunk és a kivitelezésben is hathatósan részt veszünk.

- Mi a helyzet a csapattal?

- Iványi Lajos, az ismert hajdani NB I-es Olajbányász futballista hosszú időn keresztül dolgozott nálunk. Az elmúlt évben Grabant János irányította a csapatot, most pedig úgy döntöttünk, hogy Cs. Horváth Gábor veszi át a szakmai irányítást. Iványihoz hasonlóan vele is hosszú távra tervezünk. A felnőtt gárdán kívül a fiatalokra is gondolunk. Megpróbáljuk a létesítményeinket korszerűsíteni, fejleszteni, vonzóvá tenni, hogy egyre több gyerek jöjjön hozzánk focizni. A szállításukat is megoldjuk, tehermentesítve a szülőket. Folytatni szeretnénk ezt a dinamikus építkezést.

Balról Kollár Péter, a csapat játékosa, mellette Harmat János klubelnök és Cs. Horváth Gábor, az együttes kinevezett edzője. Mindhárman sikeres szereplésben és egyre fejlődő klubban bíznak Fotó: Szakony Attila

Az új edző, Cs. Horváth Gábor alias Cseme ismert a futball világában, hiszen az N. Olajbányász élvonalbeli gárdájában, az 1999-2000-es bajnokságban 18 évesen debütált, s akkor a nagyszerű eredménynek számító Újpest elleni 1-1-es találkozón ő lőtte a dél-zalaiak gólját. Később még játszott közel 40 meccset a második vonalban, majd Ausztriában és Horvátországban légióskodott. Visszatérését követően a MÁV NTE-ben 180 találkozón közel 70 gólt rúgott.

- Az utóbbi időszak egyik emlékezetes állomása Hévíz volt, ahol két esztendőt futballoztam. Örök emlék, hogy a Fradi elleni Magyar Kupa meccsen én viseltem a csapatkapitányi karszalagot - fogalmazott a gólerős csatár, aki Szepetneken játékos-edzőként folytatja. - Az elmúlt bajnokság utolsó néhány mérkőzésen már teszteltek a klub vezetői, úgy látszik megfeleltem az elvárásnak, és rám bízták a munkát. Tizennyolc fős kerettel szeretnénk nekivágni a pontvadászatnak, s olyan gárdát kialakítani, amely az élbolyban végezhet. Szerencsére a vezetőink hathatós munkájának köszönhetően rendezettek az anyagi körülmények. Remélem, a csapat háza táján is hasonló lesz majd a helyzet a hamarosan kezdődő bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!