Sport

2016.07.14. 16:36

Technikai háromtusa - Földön, vízen és levegőben versenyezhetnek a kanizsai viadalon

Nagykanizsa - Ha az időjárás is megkegyelmez az indulóknak, akkor július 16-án 9 órakor ismét megrendezhetik a 11. Technikai triatlont a kiskanizsai repülőtéren.

Benedek Bálint

A szervező Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület tagjai csak akkor tarthatják meg biztonsággal a versenyt, ha a viharok elkerülik a térséget. A klub ügyvivője, Gál Zoltán elmondta: az eltelt tíz év alatt legendássá vált viadal kiírásának hírére az egész ország egyszerre mozdult meg.

- Tizenkét ultrakönnyű repülőgép pilóta jelezte nevezési szándékát - folytatta Gál Zoltán. - Mellettük a navigátori ülésben pedig olyanok emelkedhetnek a magasba, akik évek óta az egyesületünket segítő civilek vagy éppen vállalkozók.

A verseny navigációs feladatokkal a levegőben kezdődik, majd az indulók autóba pattannak és egy vaktérkép segítségével különféle ellenőrző pontokat keresnek fel a környéken. Ezt követően a Csónakázó-tóhoz hajtanak, ahol jetski-n kell minél gyorsabban teljesíteni a párosnak egy pályát, természetesen a végeredményhez a három próbatételt együtt értékelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!