Sport

2014.10.17. 13:40

Zalaiak hibátlan fordulója - A férfi kézilabda NB II-ben a Georgikon és az Izzó is győzött

Zala megye - A férfi kézilabda NB II-ben mindkét zalai férfi csapat győzni tudott a legutóbbi fordulóban. A Hévíz női csapata ezúttal nem játszott.

Észak-nyugati csoport:

Tarján–Keszthely GDSE 25-27 (10-11)

Tarján, 100 néző. Jv.: Réger, Vandróczki.

KGDSE: Szemerédi – Baranyai Zs. 6, Tóth L. 6, Baranyai N. 5, Szmola 1, Kretz 2, Jerebie 7. Csere: Pádár (kapus), Géczi, Hunkár, Csiszár, Szente, Kránitz, Galanov. Edző: Baranyai Norbert.

Javítani szeretett volna múlt heti szereplése után a keszthelyi csapat, mely a két pont megszerzése érdekében kemény védekezéssel kezdett. A házigazdák egy gólnál nagyobb előnyt nem tudtak szerezni, majd elkezdtek hibázni. Az eladott labdáiknak is köszönhetően a jól kontrázó Keszthely térhetett előnnyel pihenőre.

A folytatás is kiegyenlített játékot hozott, ami a végjátékban csúcsosodott ki. Pádár kapus hetest fogott két perccel a találkozó vége előtt, egyenlő állásnál, és ez lélektanilag sokat jelentett. A következő két támadást értékesítette KGDSE, és megérdemelten nyert.

Az elképzeléseiket sikeresen megvalósító keszthelyiek vasárnap (15 óra), a Hort SE ellen, hazai környezetben is szeretnének nyerni.

Jók: Baranyai Zs., Jerebie.

Kiss Gergely (Izzó) sérüléséig kiválóan játszott a Kiskőrös ellen. Fotó: archív/Szakony Attila

Nagykanizsai Izzó SE–Kiskőrös 23-21 (14-12)

Nagykanizsa, 120 néző. Jv.: Akácsos, Nagyvizeli. Dél-nyugati csoport.

Izzó: Tóth Á. – Tompek 1, Molnár L. 3, Füle 3, Kiss G. 9, Musits N. 2/2, Senger D. 2. Csere: Dencs Balázs (kapus), Csató 1, Nagy B., Kovács B. Edző: dr. Woth Péter.

A hazaiak 5. percre kialakult kétgólos előnye (3-1) gyakorlatilag végig kitartott, bár közben azért a vendégek tudtak egyenlíteni is (16.p.: 7-7). Kiss Gergely a hátán vitte a csapatot az első félidőben, a játékrész végén azonban sajnálatos arcsérülést szedett össze, mely a második 30 percre rá is nyomta bélyegét.

A hazaiak a 40. percben mégis már néggyel „mentek" (18-14) és hiába küzdöttek a kiskőrösiek, a vendéglátók újabb két fontos bajnoki pontot gyűjtöttek be, és ezzel immár ötven százalékosra javították idénybeli mérlegüket.

Jók: Tóth Á., Kiss G., Füle, Molnár L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!