Sport

2016.01.28. 14:56

ZTE FC: a távozók ellenére nagy mozgás már nem várható

Zalaegerszeg - Csütörtökön hivatalossá is vált, amit már jeleztünk, hogy Szőllősi Ferenc és Fodor Marcell közös megegyezéssel távozik a ZTE FC labdarúgócsapatától.

Kerkai Attila

Túl nagy változások már nem várhatók a zalaiak keretében a tavaszi rajtig. Szerdán a Csank János vezette ZTE FC a Sárvárt győzte le felkészülési mérkőzésen 5-0-ra, s a zalaiakra szombaton vár az újabb erőpróba, amikor hazai környezetben, ismét stadion mögötti műfüves pályán 12 órától a szlovén II. ligás NK Verzej csapatát látják vendégül. A szerdai találkozón biztató volt, hogy az NB II góllövőlistáján is élen álló Daru Bence három találatot szerzett. Vagyis nem „felejtette el" a góllövő tudományát, hiszen ne feledjük: az őszi utolsó két találkozót sérülés miatt kihagyta.

Ami szintén biztató, hogy a múlt héten térdszalagsérülést szenvedett Bedi Bence állapota egyre jobban javul, s talán nem is kell kihagynia annyi időt, mint korábban jósolták. Két játékossal viszont kevesebb van most már az NB II-ben feljutó helyen telelő ZTE FC keretében, hiszen csütörtökön Szőllősi Ferenccel és Fodor Marcellel is aláírták a közös megegyezéssel szóló szerződésbontást. Mindketten Ajkán folytatják.

Daru Bence (elöl) lába most a legértékesebb a ZTE-ben: múlt héten két gólt lőtt a Maribornak, itthon pedig hármat a Sárvárnak
Fotó: Szekeres Péter

Mindennek a hátteréről mindenesetre megkérdeztük Kocsárdi Gergely klubigazgatót is. Szőllősi valóban kevesebb szerepet kapott az ősszel, Fodor viszont gyakorlatilag csapattagnak számított. - Szőllősi posztján többen is vannak a keretben, és Wittrédi Dávid érkeztével ide újabb rivális érkezett - mondta Kocsárdi Gergely. - Az Ajka keresett meg bennünket, hogy szívesen látná a két labdarúgót. Fodor szerződése fél év múlva lejárt volna a klubbal, és sikerült olyan megállapodást kötnünk, amivel mi sem járunk rosszul. Távozásuk ellenére azt gondolom, hogy túl nagy mozgás már nem várható a keretben, azaz nem kell mindenáron igazolnunk a helyükre.

A ZTE FC szombaton tehát újabb mérkőzést játszik, majd a jövő hetet Lipóton tölti, ahol egy ötnapos edzőtáborozáson vesz részt. Mint korábban megírtuk, a zalaiak három találkozót játszanak a Szigetközben eltöltendő napok során. Kedden, csütörtökön és pénteken lépnek pályára, sorrendben a Nagymegyer (szlovák III.), Sepsi OSK ( román III.) és a Szenc (szlovák II.) ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!