Sport

2013.03.23. 17:52

ZTE FC: jó játék pont nélkül

Szigetszentmiklós - A labdarúgó NB II nyugati csoportjában szombat délután a ZTE FC kifejezetten jó iramú mérkőzésen kétszer is vezetett, de végül 3-2-re kikapott az SZTK-tól.

Bóbics László

Egerszegi szempontból remekül indult a találkozó, mert már az ötödik percben gólnak örülhettek a kék-fehérek. Babati ívelte középre a labdát a jobb oldalról, a vendéglátók kapusa és Pavicsevics küzdött az 5-ösön belül a labdáért, ami átszállt felettük, a hosszú oldalon érkező Prizoninak nem okozott gondot, hogy a jobb alsó sarokba rúgja a bőrgolyót, 0-1.

Két perccel később ismét zörgött a háló, csak most a másik oldalon. A mezőny egyik legalacsonyabb embere, Beszterczei bólintott mintegy 6 méterről a zalaiak kapujába, 1-1.

A Zete továbbra is jól focizott, Babatinak, majd Prizoninak is nagy gólszerzési lehetőségei voltak, ám nem jól koncentráltak, és célt tévesztettek. Nem így a 26. percben Gribics, aki a sokat mozgó Pavicsevics lefejelt labdájával remekül cselezte ki a hazaiak középső védőjét, majd elegánsan a jobb alsó sarokba lőtt, 1-2.

Jó hat percet kellett várni az újabb gólra, Cziráki tört be a jobb oldalról, Jahics kapus meglehetősen nagyot hibázott, mert a középpályás éles szögből a beadást váró zalai hálóőr mellett a rövid sarokba bombázott, 2-2.

A félidő eseményei közé tartozik még, hogy a több zalai helyzet mellett Nánási az SZTK kapujába fejelt, sajtóhelyről szabályos gól volt, de Solymosi játékvezető szerint a zalai védő lökött, így érvénytelenítette a találatot.

Az őszi ZTE-SZTK meccsen fehér mezben az egerszegi Frizoni, aki tegnap a zalaiak első gólját szerezte

A második játékrész is kifejezetten jó iramú mérkőzést hozott, gyors, és helyenként élvezetes volt a meccs. A kapuk nem forogtak már olyan sokat veszélyben, de Prizoni előtt így is nagy ziccer adódott, amit elhibázott. Üde színfolt volt a fiatal Szegleti játéka, aki helyenként pimasz cselekkel kergette őrületbe a vendéglátókat. A végén mégsem az egerszegiek örülhettek, mert a 88. percben egy jobb oldali középre lőtt labdánál a többet is szerettek volna felszabadítani, ez nem sikerült, és az egykori gólerős futballista, a mostani csereember, Urbán közelről a hálóba gurított, 3-2.

Az egerszegiek talán az NB II-es szezonjuk egyik legjobb meccsüket játszottak, ha nem a legjobbat, azonban ezzel semmit sem nyertek, mert pont nélkül maradtak. A Szigetszentmiklós viszont joggal örült, mert újabb sikerükkel komolyan bejelentkeztek az egyre szorosabb élbolyba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!