Sport

2017.04.14. 17:15

A bajnokesélyest fogadja a ZTE FC

Zalaegerszeg - Az eddigi legnehezebb ellenféllel találkozik a labdarúgó NB II-ben a ZTE FC csapata, amely vasárnap (18.00) a listavezető és sokak által már bajnoknak is tekintett Puskás Akadémia FC-t fogadja.

Kerkai Attila

A ZTE FC együttese viszont nincs a legjobb passzban, nagyon sok pontot hullajtott el a tavasz során és szerdán egy fájó vereséget szenvedett Szolnokon. Noha a Puskás FC-vel az ősszel egy 2-2-es döntetlent ért el, ráadásul idegenben, a jelenlegi felcsúti együttes már egy sokkal jobb és erősebb csapat.

Az, hogy nehéz helyzetben van a ZTE FC, ezt megemlítve Csató Sándornak, a zalaiak vezetőedzőjének, ő sem vitatta.

- Igen nehéz helyzetben vagyunk, de mi okoztuk ezt önmagunknak – „pontosított" az egerszegi szakvezető. - Sorozatban játsszuk az olyan mérkőzéseket, amikor helyzeteink vannak, viszonylag jó a játékunk, de aztán az ellenfél bünteti a hibáinkat.

Deutsch Bence (3) a legutóbbi, Soroksár elleni találkozón. A zalaiak védelmét most egy még erősebb csapat támadja majd Fotó: Pezzetta Umberto

S hogy mi az oka ennek, természetesen megkérdeztük ezt is. Azt, hogy van-e mélyebb oka ennek, hiszen ennyi idő után akár megállapítható lenne ez is.

- Nagyon sokat beszéltünk erről, a játékosokkal is, de én nem látok olyan túlzottan mély okot - válaszolta a felvetésre Csató Sándor. - Szolnokon is jól játszottuk, de aztán kaptunk egy gólt, mentünk az egyenlítésért és jöttek az újabb hibák.

Az új feladat tehát a listavezető elleni kihívás. Ősszel egy jó mérkőzésen sikerült a Puskással döntetlent játszani, de mire számít most a szakvezető.

- A Puskás FC-nek már most NB I-es szintű csapata van, egyértelműen a legjobb együttes - mondta. - Számunkra éppen az a tét, hogy megmutassuk, hogy sokkal jobb csapat vagyunk, mint amit a legutóbbi eredményeink mutatnak. Egy játékosnak pedig igenis motivációt kell jelenteni, hogy éppen egy ilyen csapat ellen bizonyítson. Mint minden meccsen, most is győzni szeretnénk, de ismerjük az ellenfelet. A tisztes helytállás talán most a legfontosabb.

Az NB II 30. fordulójának programja. Vasárnap, 13.30: Vác-Kisvárda. 16.30: Mosonmagyaróvár-Szolnoki MÁV, BFC Siófok-Soroksár, Nyíregyháza-Budaörs, Dorog-Balmazújváros, Szeged 2011-Cegléd, Cigánd-Kozármisleny. 18.00: Csákvár-Sopron, ZTE FC-Puskás Akadémia FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!