Sport

2016.11.24. 20:11

ZTE KK: győzelmet ért most a hideg fej

Zalaegerszeg – A férfi kosárlabda NB I A-csoportban a Zalakerámia-ZTE KK együttesére nagyon fontos mérkőzés várt, hiszen vasárnapi, hazai veresége után feltétlenül győzelmet várt közönsége a PVSK ellen. Az egerszegiek hozták a meccset, s most erre volt szükségük.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK - PVSK-Pannonpower  94-78  (20-21,  31-22, 25-18, 18-17)

Zalaegerszeg, 1100 néző. Jv.: Papp, Farkas, Minár.

ZTE KK: Ubilla 23/6, Norfleet 6, Benke 9/3, Szabó Zs. 20/6, Drungilas 14. Csere: Kerpel-Fronius 8/3, Mohácsi 8/6, Czinger 2.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

PVSK: Supola 5/3, Budimir 25/9, Nelson 11/3, Smith 8/3, Sejfic 21. Csere: Halász 1, Bíró 8/6, Harazin. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Fotó: Pezzetta Umberto

Kipontozódott: Drungilas (34.).

Vajon kiheverte-e a vasárnapi, Kaposvár elleni sokkot a ZTE KK? Leginkább erre várt választ a kék-fehérek tábora a csütörtök esti találkozón, ám  a jó erőkből álló  PVSK  ellen. A  pécsiek  játékán semmiféle kapkodás nem érződött, a  6. percben – elsősorban Sejficnek köszönhetően – fordított a PVSK (11-13), aztán a ZTE KK egyre több támadását zárta kosár nélkül, így a vendégek előnye is nőtt.

A mérkőzés ezen szakaszában  mindez még nem volt vészes, ráadásul Mohácsi, majd  Kerpel-Fronius is bedobta azt a triplát is, ami ekkor lélektanilag a zalaiaknak kellett és jött a fordítás (23-21). A vendégek centerével, Sejfic-csel viszont alaposan meggyűlt a hazaiak baja, gyakorlatilag nem sikerült semlegesíteni.  Az egerszegiek ziccereket is rontottak, s kezdett keményedni a meccs, melyen a ZTE KK így is vezetett, Szabó pedig extra triplát is dobott a félidő legvégén (51-43).

Szünet után nem csak a triplák, hanem Drungilas  faultjai is gyarapodtak, de jól védekezett ekkor a ZTE és 59-46-ra ellépett. A zalaiaknak jó megoldásai voltak, de ki is hagytak: kaptak két hármast, pedig vezettek  már 15 ponttal is. Visszajött a PVSK, s vissza kellett jönnie Drungilasnak is, mert kapkodtak a hazaiak, s kezdett mindez már veszélyesnek tűnni (65-59).  A pécsiek ellen fel kellett vállalni  a kemény ütközeteket, mert csak ebből jöttek a pontok, mint például Benke „elfutásánál” (74-61).

Az egerszegiek jó helyzetből indították az utolsó negyedet, élvezetes volt a találkozó is, hiszen volt benne lüktetés mindkét oldalon. Drungilas nagyon jól játszott négy személyivel is, de kipontozódott a 34. percben (82-68) és megtört a zalaiak lendülete.  Annyira viszont mégsem, hogy innen még egyszer kiengedje a győzelmet a kezéből, s volt egy Szabó Zsolt is a pályán, aki azért jól láthatóan összefogta csapatát. A pécsiek pedig egyre többet hibáztak, így a ZTE KK megnyerte a találkozót méghozzá megérdemelten, mert most végig higgadt tudott maradni.

Edzői nyilatkozatok a ZTE KK - PVSK mevccs után:

Bencze Tamás: - Gratulálok a csapatnak, mert nagyon kellett ez a győzelem a múltkori vereség után.  Tíz pont feletti vezetésnél is tudtuk tartani magunkat és megtaláltuk azokat az embereket is, akikre a kulcspillanatokban szükségünk volt. Kemény meccs volt, egy pillanatig sem nyugodhattunk meg.

Csirke Ferenc: - Gratulálok az ellenfélnek, amely a második negyedtől uralta a mérkőzést. Az elején, amikor vezettünk hat ponttal talán azt hittük, meglesz a mérkőzés. A ZTE sem dobott valami fényesen ezen a találkozón, de mi ezt most alul tudtuk múlni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!