Sportvilág

2017.04.18. 17:00

A Barcelona most a Juventus nyomába eredhet, kérdés, hogy utol tudja-e érni...

Két olyan negyeddöntőbeli visszavágó maradt szerdára (20.45) a labdarúgó Bajnokok Ligájában, melyek esetében a lélektani tényezőket sem vehetjük félvállról. A Barcelona háromgólos hátrányból futhat neki a Juventus elleni párharc második felvonásának, a Monaco pedig dortmundi előnyét igyekszik megtartani.

Kühne László

Luis Enrique legénysége a Camp Nou-ban ismét jeles feladat előtt áll, hiszen Torinóban 3-0-ra kikaptak, így felettébb nehéz helyzetben vannak. Igaz, a PSG ellen 0-4-ről indultak.... Ám, ha nagyon leegyszerűsített választ adnánk erre, azt írnánk, azért az olaszok tényleg tudnak védekezni és taktikázni, bár a párizsiakat utólag fölösleges előcitálni és megbántani... Lényeg a lényeg, ismét egy megoldhatatlannak címkézett feladat áll a Barca előtt.

- Az abszolút legjobbunkat kell adnunk ás akkor meg tudjuk csinálni, hiszen tudjuk, hogy képesek vagyunk 0-3-ról is felállni - fogalmazott a visszavágóval kapcsolatosan Neymar, a Barcelona támadója.

Ami tény, a Juventus vinovói bázisán az olasz klub játékosai igencsak kedélyesen tréningeztek még egy lazát, mielőtt felkerekedtek a katalán városba.

Kylian Mbappe egy korábbi mérkőzésén tüzel. Dortmundban egy hete duplázott, rá nagyon figyelnek majd a németek Fotó: archív

A Dortmund teljesen más helyzetben szállhatott repülőre Monaco felé, hiszen az elmúlt héten a csapatbuszuk ellen intézett robbantásos merénylet után gyakorlatilag minden megváltozott náluk. Pszichésen mindenképpen. A múlt heti sajnálatos történések után - ráadásul mindössze egy nappal - kellett lejátszaniuk az AS Monaco elleni odavágót. Ugyan nagyon jó csapat a piros-fehéreké (is), de soha nem tudjuk meg, hogy az eredeti időpontban - és persze mindenfajta trauma nélkül - milyen eredmény született volna a találkozón. Egyelőre úgy állnak a felek, hogy a francia bajnokság listavezetője indul 3-2-es előnnyel...

A csapatszellemmel aligha lesz gond, hiszen a Frankfurt elleni bajnokin (3-1) Thomas Tuchel legénysége egy emberként üzent Marc Bartrának, hogy felépülése után a lehető leghamarabb várják vissza maguk közé a pályára. Sokratis Papastathopoulosz, a sárga-feketék védője egy óriási góllal is üzent játékostársának.

- A találatom neki és családjának ajánlottam - lelkesedett a görög válogatott 28 esztendős labdarúgója. - Egyben megyünk tovább a céljainkért és a végsőkig küzdünk a pályán. Ebben persze az is benne foglaltatik reményeink szerint, hogy már a Monaco ellen is bizonyítanánk, ami azt is jelenthetné, hogy a BL-ben a legjobb négy között a helyünk. Egy biztos, nem adjuk fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!