Sportvilág

2017.02.14. 19:01

BL: egy "unalmas" és egy újszerű párosítás

Zalaegerszeg - A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős körének szerdai játéknapján van egy üde színfoltot jelentő párosítás: a Real Madrid és a Napoli csatája.

Kühne László

De kezdjük a másik meccsel, a Bayern München- Arsenal-lal, mely már-már az unalomig ismétlődik a legrangosabb európai sorozat kieséses szakaszában. Miközben Carlo Ancelotti német együttese nem meggyőző játékáról híres mostanság, az Ágyúsok esetében pedig mind gyakrabban beszélnek a menedzser, Arsene Wenger esetleges távozásáról. Főleg hogy a londoniak éppen kezdenek "kiiratkozni" a bajnoki címre még esélyes alakulatok közül.

Mindezektől függetlenül a keretek bombaerősek, páratlan tudású futballisták vannak mindkét oldalon. És bár az évek alatt nyilván kiismerték egymást, azért a Bayern Ancelotti keze alatt csak változott valamelyest - illetve egyszer végre a londoniaknak is kijöhetne a (tovább)lépés ebben a párosításban...

Modric, az egyik horvát Fotó: archív

És akkor térjünk rá a madridi találkozóra, ahol az olasz Napoli előtt feltűnik a kiugrás lehetősége. A címvédő otthonában érdemes igazán maradandót alkotni - bár ezt leírni persze könnyebb, mint a pályán kivitelezni. A nápolyiaknál Raul Albiol vagy éppen José Callejón madridi előélete ismert, míg a Realnál Luka Modric és Mateo Kovacic, nápolyi oldalon pedig Marko Rog pályafutása indult a zágrábi Dinamótól. És ezzel a horvát szál még nem is ér véget, hiszen a Napoli foglalkoztatja Ivan Strinicet, aki a Hajduk Split nevelése volt.

Mindkét mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!