Sportvilág

2017.05.09. 17:35

Vicente Calderón - utoljára

Várhat akár kényelmes mérkőzés is a Real Madrid labdarúgócsapatára, mely szerdán este (20.45) a városi rivális Atlético vendége lesz a Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóján.

Kühne László

Egyrészt a csapatnak merőben szokatlan módon csupán néhány kilométert kell utaznia a találkozó helyszínére, másrészt tekintélyes, 3-0-ás előnyben van.

Zinedine Zidane, a Real szakvezetője azonban nem is veszi félvállról a találkozót.

- Akármi történt korábban, egy ilyen mérkőzésen mindig valami újat kell nyújtanod - kezdte a királyi gárda 44 éves szakvezetője. - Az Atleti ellen hiába nyert a csapat a közelmúltban két BL-döntőt is, az már a múlt.

Saúl Níguez segítségül hívja az Atleti szurkolóit Fotó: archív

Az Atlético nem kisebb feladat előtt áll, mint a háromgólos hátrányának ledolgozása, ráadásul az európai kupaporondon most búcsúzik eddigi otthonától, az ötven éven át használt Vicente Calderón-stadiontól.

- Azért lépünk pályára a BL-elődöntő visszavágóján, hogy mindent kiadjunk magunkból és ezzel kivívjuk, hogy szurkolóink teljes mértékben büszkék lehessenek ránk - nyilatkozta az Atlético honlapján Saúl Níguez, a csapat 22 éves középpályása. - Az első meccs ismeretében tudjuk, hogy óriási feladat előtt állunk és ennek megoldásában rettentő nagy segítségünkre lehet szurkolótáborunk. Az első játékrészben mindenképpen gólt kell szereznünk, ez kellő erőt adhatna a folytatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!