Zalaegerszeg

2016.02.09. 18:02

Díjazott modellezők - zalaiak a válogatott csapatokban

Zalaegerszeg - Az esztendő első két hónapja nem csak az évkezdeté, hanem az előző esztendő díjkiosztóinak is a szezonja.

Kerkai Attila

Így vannak ezzel a modellezők is, de szombaton nem csak a 2015. évi országos bajnokságok legjobbjait köszöntötték, hanem kijelölték a válogatott kereteket is. Szombaton Budapesten került sor az elektromos hajómodellek 2015. évi országos bajnokságának ünnepélyes díjkiosztójára, ahol a Zalaegerszegi Városi Modellező Klub három ifjúsági versenyzője is érdekelve volt, hiszen az első három helyen végeztek.

Az ünnepi eseményen viszont betegség miatt Gyémánt Martin és Szabadics Kolos nem tudott részt venni, így egyedül a bajnokságot megnyert Borkovits Bálint vehette át személyesen a bajnoki serleget.A díjkiosztó után viszont izgalmas események következtek, ugyanis kijelölték az idei válogatott kereteket. Zala megyéből a Canissa MK részéről két felnőtt, Boti Ferenc (ECOExpert) és Lekszikov Zsolt (F1-V 3,5 és 15 kcm), valamint a múlt év végén Egerszegről Kanizsára igazolt ifjúsági korú Szabadics Kolos képviselheti. A ZVMK-ból a felnőtt Mayer Imre (F1-V 3,5 és 7,5 kcm) és a két ifjúsági, Borkovits Bálint és Gyémánt Martin (MiniECO ifi) készülhet a 2016. évi válogatott viadalokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!