Zalaegerszeg

2015.04.06. 16:24

Idén is volt tojáskeresés a Falumúzeumban

Zalaegerszeg - Bár az április eleji hűvös, szeles időjárásnál jobbat is el lehetett volna képzelni, de a húsvéthétfői Tojáskereső Versenyen így is száznál több indulót regisztráltak.

Kerkai Attila

A Trió Egerszeg-ZTC által meghirdetett hagyományos esemény hivatalosan tájékozódásifutó verseny, azonban inkább a tájfutó sportág propagálása és mozgási lehetőség biztosítása a legfőbb céljuk a szervezőknek.

Az egerszegi Falumúzeumban rendezett viadalon az indulóknak most is térképek alapján kellett megtalálniuk az ellenőrző pontokat, ahol csokitojások voltak elrejtve, ezzel is húsvéti hangulatot adva a viadalnak.

Kinyílt a kapu, kezdődhetett a tojáskeresés. A hangulat, mint a képen is látszik, remek volt most is
Fotó: Pezzetta Umberto

- Folyamatosan érkeztek az indulók reggeltől délutánig és bőven száz fölé kúszott rendezvényünk látogatottsága - adott összegzést Fehér Ferenc, a ZTC vezetőedzője versenyükről. - A tojáskereséssel párhuzamosan rendeztünk egy nowatlon viadalt is, ami a tájfutás és a nordic walking ötvözete és ez is jól sikerült egy hosszú túra keretében.

A szakember elmondta még: annak idején, 1992-ben a Télapókereső Verseny volt az első hasonló rendezvényük, amely azóta is az éves naptárban egy meghatározó pont a ZTC életében. Tíz esztendeje úgy érezték, hogy húsvétkor is lenne létjogosultsága egy ehhez hasonló viadalnak.

S valóban, van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!