Zalaegerszeg

2014.08.12. 18:36

Miért nincs az idén friss telefonkönyv?

Miért nem jelent meg az idén telefonkönyv, illetve ha lesz 2014-es kiadás, hogyan juthatnak hozzá a vezetékes szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek? – zalaegerszegi olvasónk fordult ezzel a kérdéssel szerkesztőségünkhöz.

Horváth A. Attila

Jakab Vilmos elmondta: mivel évtizedeken át megszokták a telefonkönyv használatát, nehezményezik, hogy az idei változatot (bár már augusztus van) még nem lehet beszerezni, és erről ügyfélként hivatalos értesítést sem kaptak. Amikor a szolgáltatónál nemrég érdeklődött, arról tájékoztatták, hogy a 2014-es kiadvány még nem jelent meg. Mi is utánajártunk a kérdésnek.

– 2014-től kezdve a Magyar Telekom megbízásából a telefonkönyv-kiadási tevékenységet az Origo Zrt. valósítja meg az MTT Média Kft-vel együttműködésben. A nyomtatott telefonkönyvek egy kistérségi és egy megyei sorozatban jelennek meg 2014 őszétől – tájékoztatta lapunkat a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága. Mint megtudtuk, a nyomtatott telefonkönyvet a Telekom térítésmentesen felajánlja átvételre, illetve házhoz szállítja minden olyan ügyfelének, aki szerepel vagy szerepelhetne benne.

– Ügyfeleinknek térítésmentesen csak a saját adataikat is tartalmazó kiadványt áll módunkban átadni – olvasható a válaszban.

Az igazgatóság jelezte továbbá, hogy a telefonkönyv az előfizetői adatok mellett üzleti részt is tartalmaz. Az ügyfelek emellett a Telekom vállalati honlapján elérhető online tudakozó segítségével tájékozódhatnak, illetve a telefonos tudakozó 24 órás szolgáltatásait vehetik igénybe. 2013-tól a belföldi tudakozó hívószáma 11818, de idén szeptember 30-ig a 198-as korábbi szám is működik. A tudakozó plusz pedig a 11824-en érhető el, a régi 197-es hívószám még az év végéig üzemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!