Zalaegerszeg

2016.04.11. 17:37

Újrahasznosított papírból font tárgyak

Zalaegerszeg - Különleges, papírsodrásos fonástechnikával készült használati és dísztárgyakból nyílt kiállítás hétfőn a Béke Ligeti Általános Iskolában.

Magyar Hajnalka

Az egyedi kézműves technikát - aminek alapanyaga gyakorta a Zalai Hírlap -, a zalaszentiváni Németh Tiborné adta át az iskola pedagógusainak.

Felvételünk bal szélén Németh Tiborné, aki átadta tudását, mellette Rónay Zsoltné, Vidler Henrietta, Molnárné Somogyi Henrietta és Nyakas Krisztina veszi kézbe az alkotásokat
Fotó: Pezzetta Umberto

Mint a kiállítást megnyitó Herold József, az iskola igazgatója elmondta, Németh Tiborné az önkormányzat támogatásával 3 hónapos tanfolyamot tartott a tanároknak, s a munkába a nagyobb diákok is bekapcsolódtak. Az iskola azért látott fantáziát a technika elsajátításában, mert kitűnően alkalmas a finommozgások fejlesztésére. A következő tanévtől szakköri keretben egyre több diákjukat szeretnék bevonni e képességfejlesztő tevékenységbe.

A papír újrahasznosításával születő tárgyak készítése az ökoiskola címet nemrégiben elnyert intézmény környezetvédelmi programjához is kiválóan illeszkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!