Zalaszentgrót

2017.02.28. 08:40

Oltónap több helyen

Zalaszentgrót - Kezdődnek az oltónapok. A Vadkörte Gyümölcsész Kör közel egy évtizede szervezi megyeszerte, sőt azon túl is a rendezvényeket.

Szalay Csaba

Kiss András, az egyik szervező elmondta: az a céljuk, hogy szaporítsák az őshonos gyümölcsfákat, és minél több gazdát kiképezzenek az oltásra, erre a hagyományos eljárásra.

Idén az első oltónap március 4-én, szombaton 9 órakor lesz Zalaszentgróton, a művelődési központ előtti téren a ZMSE és a Tölgyvári Kör társszervezésében, majd 14 órától Tekenyén, a Peti kocsma udvarán, itt a Tölgyvári Kör a partner. A kör március 18-án délelőtt a türjei önkormányzattal együtt csatlakozik a Gyümölcsész Kör oltóakciójához.

A rendezők kérik, hogy aki saját fajtát szeretne oltani, vigyen magával oltóágat. A helyszínen biztosítanak vadalanyokat, és kívánságra hagyományos oltóvesszőket is. Aki szeretné megtanulni az oltás fortélyát, kérik, oltókést is vigyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!