ZTE FC

2016.04.26. 14:06

Tizenkilencre lapot húztak a ZTE FC-nél

Kedden már ifj. Mihalecz István vezényelte a ZTE FC NB II-es labdarúgó-csapatának az edzését.

Kerkai Attila

Ismert: hétfőn a klub vezetése közös megegyezéssel szerződést bontott Csank Jánossal. A ZTE FC szurkolóit is megosztja a döntés. Elvégre a kék-fehérek még mindig másodikok, vagyis feljutó helyen állnak, bár igaz, ehhez a riválisok eredményei is kellettek, hiszen a zalaiak tavasszal 9 meccsből ötöt nyertek, de négyet elvesztettek.

Csank János távozásával egy hatalmas adag tapasztalattal kevesebb van most a klubnál. Egyszerűen arra gondolunk, hogy egy hozzá hasonlóan sokat megélt szakember bárhol, bármelyik klubnál akár a legkisebb rezdülésével is segíteni tud. Ám ahogy tegnap maga Csank is megfogalmazta: az edzői léthez hozzátartozik az is, hogy olykor idő előtt véget ér a munka, és most is ez következett be.

Hogy a ZTE FC mire jut a bajnokság végén az már ifj. Mihalecz István felelőssége lesz, akit a tavaszi maradék hat találkozóra bíztak meg a klub vezetői. Az utánpótlást irányító szakember számára a lehetőség sokat jelent.

Ifj. Mihalecz István és a csapat számára  a tét:  most vagy soha...

– Nagyon nem volt idő gondolkozni a felkérésen – mondta a kedd délelőtti, első edzése után. – Itt születtem, és a ZTE felnőtt csapata edzőjének lenni számomra óriási megtiszteltetés. Ez a mostani viszont egy kiélezett szituáció, de úgy gondolkodom, mint a játékosok: most vagy soha. Nagy felelősséggel járó megbízatás ez. Elsősorban nem eredményben gondolkodom, hanem abban, hogy az elképzeléseimet a hétközi edzéseken, edzésjátékokban viszontlássam. Ennek természetesen a hét végi eredményességben kell majd megmutatkoznia.

– Hát igen, hiszen most itt mindenki eredményt vár...

– Én is. Az eredmény határoz meg mindent és az eredménykényszer továbbra is rajtunk lesz. Amire gondoltam, hogy sikeresnek kell lennünk. Ehhez viszont kellenek olyan változások, amik ezt elősegítik és ezen dolgozom én is segítőimmel. Bízom magamban és a csapatban is. A klub vezetése tizenkilencre lapot húzott, s nekem, mint edzőnek is kockáztatnom kell. Ebben a hat hétben, ebben a hat mérkőzésben szabad csak gondolkodni. A játékosokkal foglalkozni kell, fontos lesz a mentális állapot, a stáb tagjait is úgy választottuk ki, hogy ezt elősegítsék. Ami most már fejjáték is lesz...

– Mi az elvárás? A feljutás?

– Leginkább a siker, hiszen ez az elvárást és a feljutást köti össze...

A ZTE FC csapatkapitányának, Simonfalvi Gábornak a véleményére is kíváncsiak voltunk a váltás kapcsán.

– Hetek óta lehetett olyan hangokat hallani, hogy akár váltás is lehet, de bevallom, meglepő volt ami történt, hiszen mégis csak feljutó helyen állunk – fogalmazott. – A váltás a játékosok kritikája is, kár lenne tagadni, hiszen ha minden jól ment volna, nem lépik meg a klub vezetői. Négy nap van a következő mérkőzésig, nincs más választás, előre kell nézni. Csank Jánossal a csapatnak teljesen korrekt volt a kapcsolata, ahogy már a munka elején is elmondta, ő nem az a barátkozós típus, megtartja a két lépés távolságot, tudtuk milyen a stílusa. Sajnálom, hogy sokan úgy látják: a csapat akaratával van baj. Ezt cáfolom. Lehet, hogy kívülről nem érzékelik, de mindenkiben hatalmas becsvágy van. Én játszottam olyan csapatban amelyik nem akart, tudom milyen az, de ez a ZTE nem olyan. Teljesen mindegy, hogy melyik edzővel, de fel kell jutni az NB I-be, amiért mindent meg kell és meg is fogunk tenni.

A ZTE FC a hátra lévő hat mérkőzését hazai pályán vívja. Az első a szombati (19 óra), Csákvár elleni lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!