ZTE FC

2017.06.04. 13:06

ZTE-döntetlen, és kiesett a Kozármisleny

A labdarúgó NB II 2016-2017. évi utolsó fordulójában vasárnap a ZTE FC vendége a bent maradásért harcoló Kozármisleny.

Kerkai Attila

A labdarúgó NB II 2016-2017. évi sorozata az utolsó fordulóhoz érkezett. Vasárnap  a ZTE FC hazai pályán  búcsúzik  a szezontól, amikor 18 órától a Kozármisleny lesz a vendége. Az egerszegiek a tabellán már nem léphetnek feljebb, hátracsúszni pedig akkor tudnak, amennyiben nem szereznek legalább egy pontot. Csató Sándor együttese viszont nem  döntetlennel biztosítaná be a jelenlegi 7. helyezését, hanem egy győzelemmel.

Ami nem  ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis a vasárnapi vendég, a Kozármisleny is érintett  a bent maradásért folytatott harcban. A már kiesett Cigánd és SZEOL SC  mellett a Csákvár, Kozármisleny, Cegléd hármasból kerül ki a harmadik búcsúzó.

ZTE FC - HR Rent Kozármisleny 0-0

ZTE Aréna, 609 néző. Jv.: Erdős (Bertalan, Pápai).

ZTE FC: Szappanos - Kretz, Kóner,  Forgács,  Deutsch - Ágoston (Bedi, 46.) , Nagy T. (Oláh, 75) , Végh - Babati, Bobál, Ekker. Vezetőedző: Csató Sándor.

Kozármisleny:Horváth D. (Helesfay, 62.)  - Pajor, Gubacsi,  Lantos, Causic, Kocsis  -  Szekszárdi, Wittrédi,  Kemény, Kirchner (Beke, 72.)  -  Grumic. Vezetőedző: Szanyó Károly.

Gólszerzők:

Sárga lap: Causic (60.), Gubacsi (70.).

Megérkezett... A kezdés előtt már esett  Zalaegerszegen, s csak reménykedni lehetett benne, hogy nem ismétlődik meg az egy évvel ezelőtti egerszegi szezonzárás. Akkor a ZTE FC az Ajkával találkozott az utolsó fordulóban és óriási vihar csapott le. Özönvízszerű eső,  villámlás, ami kell, végül félórás csúszással kezdődött akkor a találkozó. Most is szakadt, a kérdés az volt,  hogy meddig, s milyen intenzív lesz az eső.

1. perc: A Kozármisleny kezdte a találkozót. A kezdésre elállt az eső is, de újabb felhőket lehetett látni észak-nyugat felől érkezni.

5. perc: Babati futott el a  jobb oldalon, de középre gurítása elakadt egy lábban.

7. perc: A vendégeknél "egerszegiek" is játszanak, Pajor Imre, és Kocsis Adrián is a ZTE saját nevelésű játékosa, Wittrédi pedig egy rövid ideig volt tavaly a klub játékosa.

10. perc: A Kozármislenynek támadni kell, hiszen csak ez  lehet a reménye, hogy pontot szerezzen. A vendégek mennek előre, közben a ZTE-nek is megnyílnak nagy területek.

Fotó: Pezzetta Umberto

13. perc: A ZTE jól váltogatja a széleket, csak a pontos befejezések  hiányoznak.

17. perc: Nem tudni, hogy a pályán lévők tudják-e, de a Cegléd vezet a Sopron ellen, a Siófok pedig a Csákvár ellen. Ez a Kozármisleny szempontjából kiesést jelent. Egyelőre, ezt gyorsan tegyük hozzá.

20. perc: A mérkőzés mozgalmas, iramosnak is nevezhető, de sok a technikai hiba. Helyzet eddig nem sok volt éppen emiatt.

23. perc: A baranyaiak alaposan megszervezték a védekezésüket, három belső védővel kezdtek, a két szél pedig rendre visszazár. Nehéz feltörni ezt a falat.

28. perc: Felhördült a közönség, de Bobál lesen kapta a labdát. Amúgy szép lett volna az akció, ahogy futott a pályán.

30. perc: Babati gurított vissza az érkező Ágostonnak, aki 17 méterről belsővel fölé lőtt.

32. perc: Babati futott el a jobb oldalon, Horváth Dániel kapus a 16-oson kívül elkaszálta. A közönség piros lapot reklamált, de ez sárgát ért. Meg is kapta a kapus.

35. perc:  Az eredmenyek.com oldalon már az áll, hogy vezet a Csákvár 2-1-re Siófokon. A csákváriak tehát menekülnek. A Cegléd továbbra is 1-0-ra vezet.

40. perc: Továbbra sem mondható, hogy ne lenne mozgalmas a találkozó, de a kapu elé nem nagyon jutnak el a csapatok. A beadások rendre kijönnek.

43. perc: Bobál elé került a labda a 16-os vonalánál, de nem találta el rendesen a labdát. Igaz, nem is volt ez tiszta lövőhelyzet.

45. perc: Vége az első játékrésznek. Gól nem esett, s nem is akadtak nagy helyzetek. A félidei eredmények alapján a Kozármisleny a kieső.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A ZTE FC-nél egy csere is történt, Bedi Bence érkezett a pályára Ágoston Donát helyett.

Fotó: Pezzetta Umberto

50. perc: A helyzet változatlan, próbál mindkét csapat a kapu  elé kerülni, de nem megy nekik.

53. perc: Végre lövést láttunk. Előbb Végh labdája vágódott le, a labda Nagy Tamáshoz került, aki megpróbálta kilőni a jobb alsó sarkot 14 méterről, de centikkel mellé ment a labda.

56. perc: A Kozármisleny együttesén látszik az elszántság, hiszen nyernie kellene, hogy még reménykedhessen. A játék viszont  nem megy nekik, anélkül meg nehéz.

59. perc: Óriási gólszerzési lehetőség maradt ki hazai oldalon. Babati viharzott el a jobb oldalon, befelé sprintelve  megpróbálta átemelni a kapust, aki kézzel védett. Jobb megoldás lett volna a belül érkező Ekkernek passzolni. Gyorsan ezt követőn Bobál betalált, de a játékvezető jelezte, hogy a zalai támadó szabálytalanul támadta a vendégkapust.

62. perc: Egy kapu előtti ütközésnél, amikor saját játékosával futott össze, Horváth Dániel kapus megsérült. Ápolták, de nem tudja folytatni, így Helesfay Donát állt be a helyére.

65. perc: Egyenlített a  Siófok a Csákvár ellen (2-2), de ezzel az eredménnyel is még a mislenyiek a kiesők.

68. perc: Kemény és Króner futott nagy versenyt a bal oldalon, a vendégek játékosa szépen fogta meg a labdát az alapvonalnál, beadott, jól is érkezett a labda a kapu elé, Szappanos jókon nyúlt közbe, nehogy baj legyen.

70. perc: Gubacsi akasztotta Babatit, amiért sárga járt.

72. perc: Csere a vendégeknél: Kirchner helyett Beke érkezett.

75. perc: Hazai csere: Nagy Tamás helyére Oláh Bálint érkezett.

77. perc: Most már azt lehet érezni a vendégeken, hogy tényleg nincs mire várniuk már. Valamivel többet támadnak, mint korábban, főleg Kemény mozgékonyságára építhetnek.

80. perc: Tényleg az volt a kérdés, hogy látnak-e gól ma a nézők. A ZTE is próbálkozik, de pontatlan a játéka.

85. perc: Újra vezet a Siófok 3-2-re a Csákvár ellen. Amennyiben a Kozármisleny lőne egy gólt és betalálna, bent maradna.

87. perc: Egyenlített  a Csákvár Siófokon (3-3).

89. perc: Kinyílt teljesen a vendégcsapat, ezt használta ki a ZTE: Babati kapott tisztán egy labdát a jobb oldalon, de nem tudott centerezni.

90. perc:  6 perc a  hosszabbítás.

90+2. perc: Végh nagy lövését tolta szögletre Helesfay.

Fotó: Pezzetta Umberto

90+3. perc: Kemény lövését fogta a túlsó oldalon Szappanos. Az ellentámadásnál Babati  került ziccerbe, de addig huzogatott, amíg a kifutó kapus mellett nem tudta eltenni a labdát. Vége a Siófok-Csákvár (3-3) és a Cegléd-Sopron meccsnek (1-0) is.

90+6. perc: Tényleg óriási izgalmak között ért véget a mérkőzés, Bobálnak is volt egy ziccere, de nem született már gól. A Kozármisleny ezzel a döntetlennel nem menekült meg, kiesett az NB II-ből, a ZTE FC pedig nem tudta győzelemmel zárni a bajnokságot.

Vége a mérkőzésnek.

Összefoglaló:

A labdarúgó NB II 2016-2017. évi sorozatának utolsó fordulójában a ZTE FC együttese szeretett volna győzelemmel búcsúzni a szezontól, ami nem sikerült, a Kozármislenynek pedig kevésnek bizonyul a pontszerzés, így kiesett az NB II-ből. Csató Sándor együttese győzelemmel szerette volna búcsúztatni a szezont, a vasárnapi vendég, a Kozármisleny pedig a bentmaradásért harcolt. A már kiesett Cigánd és SZEOL SC mellett ugyanis a Csákvár, Kozármisleny, Cegléd hármasból került ki a harmadik búcsúzó. A ZTE FC fiatal csapattal kezdett, hiszen 4 20 év alatti játékost is pályára küldött Csató Sándor. Sok helyzet nem alakult ki, viszont mégis mozgalmasnak volt nevezhető a játék, ám rengeteg hibával tarkított is.

A Kozármislenynek támadnia kellett, hiszen csak ez lehetett a reménye, hogy nyerjen, mert ez lett volna a biztosíték számára a bentmaradásra. Csak helyzetecskéket lehetett feljegyezni, ahogy a második félidő döntő részében is. Annyi különbséggel, hogy a vendégek egy idő után már nem sokat vártak, próbáltak mindent egy lapra feltenni, de nem tudták a ZTE védelmét igazából próbára tenni. Az egerszegiek előtt olykor hatalmas területek nyíltak, az 59. percben Babati vihette a kapura a labdát, de emelése sikertelen lett. Teljesen kinyílt a vendégcsapat, s az utolsó 10 perc lett igazán izgalmas. Ha gólt szerzett volna a Kozármisleny és nyer, bent marad, ugyanakkor Babatinak és Bobálnak is volt még ziccere, de kimaradtak.

Gól nem született, a ZTE a hetedik helyen végzett, a Kozármisleny pedig kiesett.

Csató Sándor: Sajnálom, hogy elmaradt a siker, sok helyzetet dolgoztunk ki, különösen a végén, de kimaradtak. Fiatal csapattal játszottunk egész évben, szerettünk volna a legjobb hatban lenni, de a hetedik hely jött ki belőle. A munkát folytatom Egerszegen, a nyártól másodedző leszek Zoran Spisljak mellett."

Szanyó Károly: „Nehéz értékelni a találkozót. Már jártam fent a csúcson, de most a pokolban érzem magam. Tavasszal sok gonddal küzdöttünk, ugyanakkor fájó, hogy ezen a találkozón, melyen a ZTE-nek már semmi tétje nem volt, sokszor azt éreztem, hogy ők jobban akarják a sikert, mint mi, akik az életünkért küzdünk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!