ZTE KK

2013.10.10. 15:10

A ZTE KK vasárnap újra itthon

Zalaegerszeg - Sorozatról korai lenne még írni, és túlzás is lenne, mindenesetre tény, hogy villámrajtot vett a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda csapata, amely már készül a vasárnapi, hazai rendezésű Szeged elleni csatára.

Kerkai Attila

Az egy héttel ezelőtti Falco KC elleni siker után szerdán Kaposváron is hallatlan izgalmas csatában nyert (83-81) a Zalakerámia-ZTE KK. Ezzel két, nagyon fontos sikert már a bajnokság elején elkönyvelhet magának, s ami még fontosabb, hogy igazi csapatmunkával érte el ezeket. Szerencsére Völgyi Péter szakmai igazgatónak sem lett igaza, de mindig így tévedjen... A találkozó előtt ugyanis azt jósolta, csak akkor lesz esély a győzelemre, ha az ellenfelet 75-80 pont alatt tartják, amit most egy egységgel túllépett a somogyi csapat, de nem lett belőle baj...

Justin Safford Kaposváron is remekelt, gyakorlatilag a mezőny legjobbjának bizonyult és ő is oroszlánrészt vállalt a sikerből. Fotó: Pezzetta Umberto

Gáspár Dávid, a ZTE KK rutinos játékosa szerint az döntött, hogy a holtpontokon át tudták küzdeni magukat, hiszen azt sem feledte el megemlíteni, hogy hibáik azért még vannak a játékban.

– Talán most mi kevesebbet hibáztunk, mint az ellenfél – mondta, aki korábbi csapattársát Hinnant-ot fogta szerinte eredményesen és már előre is tekintett. – Vasárnap a Szeged látogat hozzánk, s ugyan itthon mi számítunk esélyesnek, de éppen ezért nehéz is lehet ez a mérkőzés. Viszont ha jól emlékszem, az elmúlt két alkalommal a Tisza-partiak legyőztek bennünket, úgyhogy jó lenne ezekért visszavágni.

A ZTE KK együttesében a három légiós is megtette a magáét, sőt Justin Safford a mezőny legjobbja lett 31 IBM-pontjával. Doug Plumb pedig achilles-ín sérüléssel bajlódva is nagyon jól játszott, de neki éppen erre kell most vigyáznia, nehogy a lelkesedés és a hév komolyabb problémát szüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!