ZTE KK

2015.01.20. 17:05

Darling hetekre kidőlt

Zalaegerszeg - Rájár a rúd mostanában a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatára. A zalaiaknál Cole Darling az újabb kieső, akinek a bokája hetekre gipszbe kerül, ami nem jó hír a csütörtöki Körmend elleni találkozó előtt. Közben új próbajátékost is tesztelnek a kék-fehérek.

Kerkai Attila

Kezdjük előbb a nagy érdeklődéssel várt Körmend–Zalakerámia-ZTE KK találkozóval. Csütörtökön 18 órától a vasi városban rendezik a nyugati derbit és a Vas–Zala viszonylatban mindig kiemelt jelentőségű találkozóra már kaphatók a jegyek elővételben. Zalaegerszegen a Dísz téren található Kvártélyház Információs pontban szerdán 10 és 15 óra között, csütörtökön pedig 14 óráig lehet megvásárolni a mérkőzésre a jegyeket.

Új információ az is, hogy a következő fordulóra kiírt ZTE KK–Pécsi VSK találkozó időpontjának módosításába a baranyaiak nem mentek bele, így a végső szót a kérdésben az MKOSZ versenybizottsága mondta ki. E szerint a Zalakerámia-ZTE KK–PVSK bajnoki találkozót január 25-én, tehát ezen a héten vasárnap 20.30(!) órától rendezik meg a zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban.

Fehérben Cole Darling küzd a palánk alatt a Nyíregyháza elleni mérkőzésen, akinek ekkor is már komoly fájdalmai voltak Fotó: Katona Tibor

A zalai csapattal kapcsolatban viszont szinte most már kihagyhatatlan a sérüléshullám említése, és nem véletlenül. Korábban vesegondok miatt veszítette el a csapat Nathan Healy-t, majd jött Gáspár Dávid térdszalag-szakadása, miközben Cole Darling hetek óta fájós bokával játszotta a mérkőzéseket. Az alaposabb vizsgálat viszont mostanra kiderítette: az amerikai fiúnak bokacsonttörése van, ezért nem javult az állapota a kezelések hatására sem. Most várhatóan legalább egy hónapra gipszbe kerül a lába, így kiesik a munkából, aztán következhet számára a rehabilitáció.

Mindenképpen pótolni kell őt is, ezért keddtől a csapattal edz a szerb kosaras, Vladimir Panic, akinek várható sorsáról már Podlovics Pétert, a ZTE KK ügyvezetőjét kérdeztük.

– Egyelőre próbajátékon van a kiszemeltünk, akit csak akkor szerződtetünk, ha a szakvezetés ezt javasolja – hallottuk az ügyvezetőtől. – Szerda estig ennek a kérdésnek el kell dőlnie, addig semmiképpen nem kérünk az új fiú számára versenyengedélyt. Ha viszont úgy adódik, akkor ezt az engedélyt még csütörtökön is beszerezhetjük, és Panic a Körmend ellen akár már játszhat is.

Ha így lesz, akkor viszont újra légiósbőség lesz a csapatnál. A kérdés az, hogy ez esetben kikkel folytatják majd a zalaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!