Állatvilág

2013.04.18. 17:19

A felelős kutyatartásra hívták fel a figyelmet Nagykanizsán

Nagykanizsa - Nagykanizsán kezdte országos akcióját a Cerberos Kutyaiskola és az Állatvédőrség, melynek tagjai kutyapiszkot gyűjtöttek csütörtökön a város közterületein.

Sámel József

Akár hízelgő is lehet az önkormányzat és a város megítélése szempontjából, hogy az akció önkéntesei - akik a Teleki utcán indultak el -  nem botlottak lépten-nyomon kutyaürülékbe. Ettől függetlenül az akció példaértékű lehet, hiszen a legtöbb feszültséget ez okozza kutyások és nem kutyások között.

- Kanizsán nem rossz a helyzet, a kutyatulajdonosok többsége ugyanis felelős magatartást tanúsít és kis zacskókkal felszerelkezve indul kutyát sétáltatni - szögezte le Angyal Zsolt, a Cerberos Kutyaiskola kanizsai vezetője. - Sajnos,  akadnak olyanok is, akik cikinek érzik feltakarítani, összeszedni a kutyapiszkot, az akcióval elsősorban őket akarjuk  meggyőzni arról, hogy ez éppúgy a gazda feladata, mint az állat etetése, fürdetése.

Kutyagumi a zsákba. Tornoczky Anita (balról) az Állatvédőrség arca, Hilcz Lívia és Angyal Zsolt, a Cerberos Kutyaiskola nagykanizsai vezetője társaságában gyűjtötte a kutyapiszkot. Fotó: Pásztor András

A csütörtöki akción az Állatvédőrség arca, Tornoczky Anita is részt vett, aki elmondta: szervezetük az állatkínzások megelőzésére jött létre, de a felelős kutyatartás terjesztését is fontos célnak tartják.

- A főváros bizonyos kerületeiben sokkal rosszabb a helyzet, mint itt Kanizsán - mondta Tornoczky Anita, aki szerint a felelős kutyatartás alapjait már iskolás korban el kellene sajátítani.

- Kanizsán komoly  tervei vannak az önkormányzatnak, hogy az ebadóból befolyt pénz egy részéből elkerített kutyafuttatókat és speciális kutyagumi-szemeteseket vásároljanak - mondta Hilcz Lívia, a Cerberos Kutyaiskola helyi csoportjának tagja, hozzátéve, nagyon reméli,  a játszóterek, óvodák és iskolák környékéről véglegesen eltűnik a kutyaürülék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!