Belföld

2010.02.11. 22:26

Kigyulladt egy családi ház Szalafőn - civilek mentettek

Kigyulladt egy családi ház csütörtök este Szalafőn: négy civil mentett ki onnan egy házaspárt. Hatan szenvedtek füstmérgezést.

MTI/AP

Kiss Péter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta, a korábbi közlésével ellentétben nem önkéntes tűzoltók mentettek, hanem az égő házzal szembeni szórakozóhely vendégei közül négyen mentek be a házaspárért az épületbe.
   
A házaspár és a négy segítségükre segítő ember egyike szenvedett súlyos, három másik ember pedig könnyebb füstmérgezést.
   
Az ügyeletes elmondása szerint mindezt egy belső parancsnoki vizsgálat derítette ki, mint ahogy azt is, hogy a mentőket sem a tűzoltók, hanem a ház lakói és a füstmérgezést szenvedett emberek értesítették.
   
Kiss Péter korábbi tájékoztatása szerint a Vas megyei Szalafőn, a Templomszeren egy 130 négyzetméteres családi ház gyulladt ki csütörtökön este, a ház tetőszerkezetének egy része is leégett. A tűz okát még vizsgálják. 
   
Az oltásban hét tűzoltó fecskendővel vettek részt a körmendi és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók, valamint az őket segítő önkéntesek - írja a vasnepe.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!